CHP'li Tekin: Gezi protestoları devam edecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Erdoğan'ın "Gitsinler ormanda yaşasınlar" sözüne tepki gösterdi.

CHP'li Tekin: Gezi protestoları devam edecek

CHP Hatay il binasında, CHP Hatay Milletvekilleri Hasan Akgöl, Refik Eryılmaz ve Mevlüt Dudu ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Gürsel Tekin gazetecilerin sorularını cevapladı. Hükümetin Suriye politikasını eleştiren Tekin, Başbakan Erdoğan'ı BM, NATO ve benzer kuruluşlara baskı yapmakla suçladı. Tekin şöyle konuştu: "G-20'de başbakan 'burada bir koalisyon oluşur ve ben de bunun bir parçası olurum' demişti. Hatta 'oluşabilecek her koalisyona varım' demişti. Savaş yerine sürecin diplomatik yollarla çözülmesi doğru bir karardı." dedi. 

9 Mayıs'ta başbakanın Sisi ile 1,5 saat konuştuğunu ileri süren Tekin, "Yani yıllar geçmedi, 3 Haziran'da darbe oluyor, 9 Mayıs'ta Dolmabahçe köşkünde sayın başbakan Sisi ile 1,5 saat görüşme yapıyor. Hiç gördünüz mü gazetelerde,? Bizde fotoğrafları mevcut, CHP ne diyorsa doğrudur. Çıksın açıklasınlar, şimdi siz bugün darbeci dediğiniz bir adamla 1,5 saat görüşme yapıyorsunuz, sonra ana muhalefet yetkilileri bir davet alıyor, bu daveti şiddetle eleştireceksiniz. Kimse de size Sisi ile Dolmabahçe sarayında görüştünüz demeyecek. Ben soruyorum ve ümit ediyorum cevap verecektir." açıklamasında bulundu. 

Başbakan'ın Gezi Parkı eylemleri ve eylemciler hakkında "Gitsinler ormanda yaşasınlar" sözlerini de eleştiren Tekin "Bu başlı başına bir eylem demektir." dedi. Gezi Parkı protestolarını 'hak arama eylemleri' olarak nitelendiren Tekin Türkiye'nin her tarafında hak arama eylemlerinin sürdüğünü ve devam edeceğini söyledi. Eylemler kapsamında çok ağır bedellerin ödendiğinin altını çizen Tekin şöyle konuştu: "Çünkü bu konuda çok ağır bedeller ödendi. 7 gencimizi kaybettik. 13 çocuğumuzun da gözünü kaybettik. Bunları hiçbir şey olmamış gibi kabul etmemiz düşünülebilir mi? Yani eylemler niçin oluyorun ötesinde eylemlere sebep olan nedenleri konuşabilirsek, herhalde bu eylemleri sonuçlandırmış oluruz. Daha dün Başbakan, doğaya, ağaca sahip çıkan insanlara, 'Gitsin ormanda yaşasın' bu başlı başına bir eylem demektir. Bunlar kabul edilebilir mi. Bir ülkenin başbakanı, 76 milyon insanı temsil edecek başbakan 7 tane hayatını kaybeden gencecik insan için başınız sağ olsun demiyorsa bu ülkede yaşadığımıza hepimizin utanması gerekiyor. Gezi parkı bir hak arama eylemidir. Gezi parkı bir vicdandır, demokrasidir, özgürlüktür, buna iktidar da alışacaktır. Alışmak zorunda. Aksi takdirde ceberrut baskıcı anlayışla bunu sonuçlandıramayacaklarını kendileri bilsin. Bütün otoriter yapıları görüyorsunuz. Patır patır dökülüyor. Bir gün bunlarda dökülecektir, merak etmeyin." 
<< Önceki Haber CHP'li Tekin: Gezi protestoları devam edecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER