CHP'li adayın yaptığı seçim itirazında ilginç olay!

CHP'nin Üsküdar Belediye Başkan adayı eski müftü İhsan Özkes'in yaptığı itiraza ilişkin verilen ret kararında CHP'li üyenin de olduğu ortaya çıktı.

CHP'li adayın yaptığı seçim itirazında ilginç olay!

30 Mart seçimlerinde İstanbul Üsküdar ilçesinde başkanlık yarışı CHP ve Ak Parti arasında başabaş geçti. İlk sayım sonuçlarına göre ise AK Parti sadece 8 bin bin oy farkla başkanlığı aldı. Oy oranları ise yüzde 45.74 AK Parti, yüzde 43.34 CHP oldu. CHP, usülsüzlük iddialarına ilişkin  Üsküdar'daki üç seçim kuruluna da ayrı ayrı itirazlarda bulundu.  1. İlçe Seçim Kurulu yapılan itirazı reddetti. Ret kararında CHP'li üyenin de imzasının olmasına CHP'nin Üsküdar Belediye Başkanı adayı İhsan Özkes tepki gösterdi.

TWITTER'DAN DUYURDU

Özkes'in Twitter hesabından paylaştığı mesajları şöyle: 
"Üsküdar 1. İlçe Seçim Kuruluna yaptığım itirazı diğer üyelerle birlikte CHP'li üye de reddederek imzalamış."
"Sandıkta kazandığım seçimi masada kaybediyoruz. Feryadım birilerini rahatsız ediyor."
"Beni AKP yıkamadı ve yıkamazdı ama gafiller ve işbirlikçilerle..."


CHP İSTANBUL TWITTER'DAN CEVAP VERDİ 

CHP'nin Üsküdar adayı Özkes'in açıklamalarına cevap, Twitter üzerinden geldi. CHP İstanbul İl Başkanlığı resmi Twitter hesabından gönderilen mesajlarda, "sandıklara sahip çıkıldı" denildi. 

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın attığı mesajlar şöyle: 
"Üsküdar’da seçim günü 1287 sandığımız parti görevlilerimiz, müşahitlerimiz ve gönüllülerimiz tarafından sahiplenilmiştir. 
Oy verme işlemi sonrası parti görevlilerimiz tarafından sayım süreci özenle yürütülmüş, oyların ilçe seçim kuruluna teslimi sağlanmıştır. 
Sandık sonuç verileri seçimin hemen sonrasında alınmış, az sayıda eksik tutanak tamamlanmış ve gerekli itirazlar zamanında yapılmıştır. 
Üsküdar'da, itiraz süreci partimizin her kademesi tarafından izlenmekte ve gerekli bütün hukuki süreç işletilmektedir. 
İlçe Seçim Kurulu’nun itirazları reddetmesi durumunda il seçim kuruluna başvuracağız. Hakkımız olan bir oyun bile peşini bırakmayacağız."

<< Önceki Haber CHP'li adayın yaptığı seçim itirazında ilginç olay! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER