Cumhurbaşkanı Gül'den Balbay ve Haberal yorumu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi'nin CHP’li vekiller Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’ın yaptığı 'uzun tutukluluk ihlali' başvurusuyla ilgili olarak verdiği karara ilişkin açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül'den Balbay ve Haberal yorumu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) tutuklu milletvekili konusunda verdiği kararı, ''Toplumun farklı farklı bakış açılarının olduğu bir dosyada AYM, 'oy birliği' ile karar verdi. Bunu çok daha önemli görüyorum. Türkiye'de, hukukun üstünlüğünün geçerliliği açısından bunu çok önemli görüyorum.'' şeklinde değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi'nin CHP'li vekiller Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın yaptığı 'uzun tutukluluk ihlali' başvurusuyla ilgili olarak verdiği karara ilişkin açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kilis'te, valilik ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Gül, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) CHP'li milletvekili Mustafa Balbay'ın 'uzun tutukluluk  ihlali' başvurusuyla ilgili verdiği kararı 'çok önemli'  olarak değerlendirdi. AYM'nin bireysel başvuru kabulünün ardından bir çok karar verdiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, '' Bu kararı çok önemli görüyorum. Dünkü karar ayrıca siyasi, ideolojik, subjektif kanaatlerin çok karıştığı bir dosyadır. Toplumun farklı farklı bakış açılarının olduğu bir dosyadır. Böyle bir dosyada AYM'nin oy birliği ile karar vermesi bunu çok daha önemli görüyorum. Bunu Türkiye'de hukukun üstünlüğünün geçerliliği açısından bunu çok önemli görüyorum. Bunu açıkçası bir güvence olarak da görüyorum. Toplumda zaman zaman belli konular etrafında bölünmeler olabilir ama  iş mahkemenin önüne geldiğinde, eğer hakimler oy birliği ile böyle bir karar verdilerse, bunu çok daha anlamlı buluyorum. Ümit ederim ki bu da iyi anlaşılır. Türkiye'de hukukun üstünlüğü bir kez daha AYM ile gösterilmiş oldu. Bunuh Türkiye dışında da, çok dikkatli bir şekilde izleneceği kanaatindeyim. 

''AYM KARARINDAN MEMNUN OLDUM''

Kendisinin milletvekillerin tutuklu kalmaları ve uzun tutukluluk süreleri ile düşüncelerinin kamuoyunca bilindiğini ifade eden Gül, AYM'nin son kararında ayrıca memnun olduğunu kaydetti. 

''CUMHURBAŞKANI OLARAK KONUŞMAK İSTEMİYORUM'' 

Cumhurbaşkanı Gül, bir gazetede çıkan MGK belgesi ve fişlenme olayları konusunda değerlendirmenin sorulması üzerine ise ''Cumhurbaşkanı olarak bir şey söylemek istemiyorum. Toplum takip ediyor.'' demekle yetindi.

<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Gül'den Balbay ve Haberal yorumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER