Devir teslimde Bakan Şahin'den bir 'küçük sitem', bir de 'büyük espri...'

Kabinenin en çok tartışılan bakanlarından İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, görevini yeni Bakan Muammer Güler'e devretti.

Devir teslimde Bakan Şahin'den bir 'küçük sitem', bir de 'büyük espri...'

İçişleri Bakanlığı devir-teslim töreninde halef selef bakanlar İdris Naim Şahin ve Muammer Güler arasında ilginç bir diyalog yaşandı.  


AK Parti Ordu Milletvekili Şahin İdris Naim Şahin, İçişleri Bakanlığı görevini Mardin Milletvekili Muammer Güler'e devretti.   

Şahin, görevini bugün İçişleri Bakanlığı'nda düzenlenen törenle yeni İçişleri Bakanı Muammer Güler'e devretti.Şahin, yeni görevinden dolayı Güler'i kutladı. Güler, Şahin'i çiçekle uğurladı.  Tören sırasında ilginç bir diyalog yaşandı. Eski Bakan Şahin ince bir sitemde bulundu.

Şahin; "Çok onur duyduğum görevimi sizlere emanet ediyorum. Bu vatanın sevdalısı olarak emrindeyim emrinde olmaya devam edeceğim. İsteyen benim performansımı istediği gibi değerlendirebilir, tartışabilir. Fakat benim için aslolan benim amirlerim konumundaki Sayın Başbakanımız, Cumhurbaşkanımızdır ve onlarla birlikte aziz milletimdir. Ayrıldık gidiyoruz. Herkes ayrılacak. İnşaallah siz de benim gibi 18 ayda 20 günde değil gönlünüzün arzu ettiği zamanda ayrılırsınız." dedi. 

ŞAHİN YİNE ESPRİYİ PATLATTI

Şahin, devir teslim töreninde Güler'in kulağına eğilerek bir de espri yaptı. Basının yoğun ilgisine dikkat çekerek, "Bunlar bir de Angelina Jolie geldiği zaman böyle yapmıştı. Bir espri yapacağım ama günü değil kusura bakma" diyen Şahin'in sözleri halef ve selefi güldürdü.
Şahin, eliyle ağzını kapatmasına rağmen esprisi mikrofonlara yansıdı. Şahin'in esprisi üzerine halef ve selef karşılıklı gülüştü. 
Şahin, ses problemini hatırlatan gazetecilere ise, “Biraz Karadeniz usulü yapalım, İçişleri bakanlığının ses düzeni çalışmasa da sesimiz her zaman çıkar” karşılığını vererek, mikrofonların konulduğu sehpayı önüne çekti.

İdris Naim Şahin veda
Eski Bakan Şahin görevden ayrılırken Bakanlığa böyle el salladı.



YENİ BAKAN MUAMMER GÜLER DUA EDEREK MAKAMA GEÇTİ

Basın mensuplarına açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Muammer Güler, sorulan sorular üzerine görevin hemen başında polemiklerle kaybedecek vaktinin olmadığını söyledi. Bir basın mensubunun Hrant Dink cinayeti ile ilgili Bakanlığın geçmişte birçok eleştiriye maruz kaldığını hatırlatması üzerine açıklamada bulunan Güler, "Görevin hemen başında polemiklerle kaybedecek vaktim yok. Yargı süreci devam eden bir konuda, olayı yargı sürecine bırakmak lazım. Önümüzde yapacağımız çok önemli ve değerli işler var. Yargı süreci ne ise öyle yürüyecektir. Polemiklerle uğraşmayacağım." dedi. 
Bakan Muammer Güler görevi devralmasının ardından geçtiği makamında dua ederek görevin hayırlı olması için niyazda bulundu
Bakan Muaamer Güler dua etti

<< Önceki Haber Devir teslimde Bakan Şahin'den bir 'küçük sitem', bir... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER