Enerji Bakanlığı'nda beklenmedik istifa

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Murat Mercan görevinden istifa etti.

Enerji Bakanlığı'nda beklenmedik istifa

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Murat Mercan görevinden istifa etti. AK Parti'nin kurucu üyeleri, arasında bulunan Mercan, 23. dönem TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanlığını'da yürütmüştü. Mercan, Bakan Yardımcılığı görevine Şubat 2012'de getirilmişti.
 
Kabine değişince bakan yardımcılıklarının otomatikman düştüğünü ancak ardından atamaların tekrar yapıldığını belirten yetkililer, Mercan'ın yeniden görev almayı kabul etmediğini ve görevden ayrıldığını belirttiler.

Mercan, görevinden ayrıldığına ilişkin açıklamayı, Twitter hesabı üzerinden yaptı. Murat Mercan, mesajında şunları kaydetti:
"Allah hükmedenlerin en iyi hükmedeni değil mi? Allah'ın hükmü tecelli etti ve Bakan Yardımcılığı görevini bıraktım. Görev yaptığım süre içinde bana güvenen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız'a çok teşekkür ederim. Hayatımın her döneminde bana her zaman destek olmuş olan, güvenen ve hocalık yapmış olan Sayın Abdullah Gül'e ne kadar teşekkür etsem azdır."

<< Önceki Haber Enerji Bakanlığı'nda beklenmedik istifa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER