Erdoğan anketi beğenmedi, anında 'paralel' ilan etti!

Erdoğan hoşuna gitmeyen sorulara alaylı bir dille cevap verdi. Sonucunu beğenmediği anketi 'Paralel' ilan etti...

Erdoğan anketi beğenmedi, anında 'paralel' ilan etti!

Başbakan Erdoğan, Almanya seyahati öncesi gazetecileri azarladı. Soru soran muhabirlere soru ile cevap verdi. Erdoğan içeriğe girmekten kaçındı. Sorulara alaycı bir üslupla cevap verdi.

Gazeteciler, Almanya'ya giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gündemle ilgili sorular sordu. Ancak bazı sorular Başbakan Erdoğan'ın hoşuna gitmedi, sonuçlarını beğenmediği anketi 'paralel yapı' anketi olarak gösterdi. 

İlk soru, bazı seçim anketlerine göre AK Parti'nin oy kaybı ile ilgiliydi. Başbakan, AK Parti oylarını yüzde 30 ile 40 arasında olduğu sonuçlarını veren Konsensus Araştırma Şirketi ve Metropoll Araştırma Şirketi anketlerine itibar etmeyip, yüzde 47 olduğunu söylediği Konda Şirketi'nin anket sonuçlarını cebinden çıkarıp okudu. 2011 yerel seçimlerinden hemen önce yaptığı anketle sonucu en yakın bilen CİHAN'ın 2014 yerel seçimleri için yaptığı anketi de 'paralel' ilan etti. Cihan'ın anket sonucuna göre AK Parti (36,4), CHP (28,8), MHP (20,5), BDP (7,4) oy alıyor. 

Erdoğan, anket sorusuna cevap vermek yerine gazetecileri "Sen nasıl inanıyor musun buna? Senin mensubu olduğun gazete dün başka bir anket yayınlamıştı. Şimdi bugün bunlar başka bir anket yayınlıyor. Şimdi hangisine inanalım? Seninkine mi inanalım? Buna mı inanalım?" sözleriyle hedef aldı..

Başbakan'ın bu üslubuna karşı gazeteciler susmayı tercih etti. Polemiğe girmek istemeyen muhabirler zor durumda kaldı. Bu kez NTV muhabiri Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun raporunu sordu.

"Sevgili kardeşim sen ayrıntılar öğrenmişsin. Ben bu ayrıntıları bilmiyorum. Bu ayrıntılarla ilgili beni de bilgilendirirsen çok daha mutlu olurum." diyen Erdoğan, "Hürriyet Gazetesi'nde okumuştum" cevabından sonra da "Yahu açıkla" şeklinde karşılık verdi..

Başbakan soruların içeriğine değinmedi, cevaplamakta zorlandığı soruları alaylı cevaplarla savuşturdu. Başbakan Zaman Gazetesini muhabirini "MİT'in bu tür raporlarına nüfuz edebilecek kadar paralel yapının temsilcisi durumuna düşüyorsunuz. Anlatabiliyor muyum? şeklinde azarladı, muhabir ise "Taraf'ta yayınlandı efendim." ifadelerini kullandı. Buna karşılık Erdoğan, "Müşterek çalışıyorsunuz da onun için. Bu kadar açık net her şey ortada. Söylemediğinizi söylettiriyorsunuz. Ve başkalarına da bunu yaptırıyorsunuz. Tabi sen değil, patronlarınız." diyerek gazete yönetimini suçladı... 

<< Önceki Haber Erdoğan anketi beğenmedi, anında 'paralel' ilan etti! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER