Erdoğan'la ilgili bomba ses kaydı iddiası!

Dün gece internete düşen ses kaydında Başbakan Erdoğan olduğu iddia edilen kişi Deniz Baykal'ı istifaya götüren videonun internete sızdırılması yönünde talimat veriyor.

Erdoğan'la ilgili bomba ses kaydı iddiası!

Dün gece geç saatlerde bir twitter hesabından ortalığı karıştıracak başka bir ses kaydı yayınlandı. DLMKHACK adlı kullanıcının hesabında yayınlanan ses kaydında CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kaset olayıyla ilgili bomba ifadeler yer alıyor.
 
BAYKAL KASEDİNİN İNTERNETE SIZDIRILMASI TALİMATI 
 
RotaHaber'in haberine göre, Başbakan Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında, Erdoğan olduğu iddia edilen kişi kurmaylarına Baykal'a ait olduğu öne sürülen görüntülerin internete sızdırılması talimatını veriyor. 
 
Ses kaydında Erdoğan olduğu iddia edilen kişi, elinde bu tür belgeler olduğunu belirterek, yanındaki kişiye bunu vermesi halinde internet sitelerine gönderilebileceğini söylüyor. Erdoğan olduğu öne sürülen kişi kaydın devamında yanındaki kişiye Baykal'ın montaj diyerek kasdi yalanlama durumunun olup olmayacağını soruyor. 
 
Yine Başbakan Erdoğan olduğu iddia edilen şahıs videonun önemli olduğunu belirterek bunun yüklenmesi talimatı veriyor. Arkasından videonun devamının da verilmesini istiyor.
 
SİTELERDEN GEREKİRSE TELEVİZYONLARDAN DÜNYAYA YAYINLAMA TALİMATI
 
İnternete düşen şok ses kaydında çarpıcı ifadeler peş peşe geliyor. Ortam dinlemesiyle elde edildiği belirtilen ses kaydında Erdoğan olduğu öne sürülen kişi Baykal'a ait olduğu belirtilen görüntülerin internetten ve televizyonlardan dünyaya yayılması yönünde talimat veriyor. Kayıtta söz konusu ifadeler güçlükle duyulurken, bir çok ifadenin de kesik kesik sıralandığı görülüyor. 
 
Ses kaydında Deniz Baykal kasedinin yayınlandığı 'Metacafe' isimli video paylaşım sitesinin de ismi geçiyor.
 
KILIÇDAROĞLU İÇİN DE ÇALIŞMA YAPILABİLECEĞİ SÖYLENİYOR
 
Ses kaydında bir başka dikkat çeken nokta da Erdoğan olduğu iddia edilen kişinin Kılıçdaroğlu ile ilgili çalışma yapılabileceğini söylemesi oluyor.
 
DANIŞMANIN HACKLENEN MAİLİNDE BULUNDU İDDİASI
 
Ses kaydının Başbakan Erdoğan'ın danışmanlarından Mustafa Varank'ın geçtiğimiz günlerde DLMKHACK isimli grup tarafından hacklenen mail adresinde bulunduğu ileri sürülüyor. Söz konusu ses kaydını Akit gazetesi yayınlamış ve sonrasında Deniz Baykal CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa etmişti. 

BAYKAL'DAN İLK AÇIKLAMA

CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal, internete düşen ses kaydıyla ilgili açıklama yaptı. 

Baykal yayınlanan ses kaydıyla ilgili “Başbakan Erdoğan’dan, resmi kurumlardan bir açıklama bekliyorum” dedi. Deniz Baykal’a yakınlığıyla bilinen, CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş de konuyla ilgili olarak, “Resmi bir açıklama bekliyoruz. Kamuoyunda başından beri bu bir iddiaydı, kayıtlarla iddianın doğruluğu ortaya çıktı” dedi.

DENİZ BAYKAL İSTİFA EDERKEN NELER SÖYLEMİŞTİ?

PENSİLVANYA'NIN SAMİMİYETİNE İNANDIM

Bu çerçevede başka bir sorumlu arayışına çıkacaklara yardımcı olmak üzere, ABD'den, Pensillvanya'dan aldığım üzüntü ve destek mesajlarının samimiyetine inandığımı da belirtmek isterim.

İKTİDARIN BİLGİSİ OLMADAN PİYASAYA SÜRÜLEMEZ

Ana muhalefet liderinin hukukuna, ahlakına tecavüz eden, bu kadar kaba bir komplo tezgahının iktidar zirvesinin bilgisi ve onayı olmadan son iki hafta içinde hazırlanıp piyasaya sürülmesi söz konusu bile olamaz.

ERDOĞAN, 'BUNLAR ÖZEL DEĞİL, GENEL' DİYEREK KULLANMIŞTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2011 yılında düzenlenen mitinglerde o dönemdeki MHP ve CHP'li siyasetçileri hedef alan kaset komploları seçim malzemesi yapmıştı. Başbakan, seçim öncesinde birçok mitingde kaset olayını kullanmıştı. Partisinin 4 Mayıs 2011’deki Kastamonu mitinginde de gündeme getirmiş ve şöyle demişti: “Kendisinden önceki, beline hakim olamadı, gitti. Bu özel değil. Bu genel, genel! Bu genel bir ahlaksızlıktır.”

ERDOĞAN: YİNE MONTAJ

Başbakan Erdoğan, 2010 yılında Deniz Baykal hakkındaki kasedin talimatını verdiğini yönündeki ses kaydı iddialarına ilişkin; "Böyle montajlarla bir yere varamazsınız. Yarım saat içinde onu sosyal medyadan kaldıran Başbakan'a, bu saygısızlığı, hakareti yapamazsın. Biz inancımızın gereği, bu tür ahlaksızlıkları yapacak kadar ahlaksız, densiz değiliz" dedi.

<< Önceki Haber Erdoğan'la ilgili bomba ses kaydı iddiası! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER