Gül: Kalıcı çözüm bulunmalı

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye, çözüm süreci ve Hatay'daki gösteriler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Gül: Kalıcı çözüm bulunmalı

ABD'nin Suriye kararını değerlendiren Gül, "Müdahalesiz çözüm büyük bir gelişmedir. Suriye'de kimyasal silahlardan arındırılması gerekir. ABD bu konuya sadece kimyasal silah kısmından bakmamalı. Büyük bir iç savaşın yaşandığı 100 bin kişinin öldüğü bir ülke var bunun durdurulması gerekir. Silah teslimatı taktik olmamalı kalıcı çözüm bulunmalı." dedi.

Gül açıklamalarını, "Suriye'de iç savaşı bitirecek ve normal insanların kendi ülkelerine dönmelerini sağlayacak bir stratejiye ihtiyaç var bunun hala ortaya konmaması çok üzücü." ifadeleriyle sürdürdü.

Hatay olayları sırasında Ahmet Atakan'ın ölümü ile ilgili soru üzerine de Gül, "Büyük bir üzüntü duydum. Can kaybı yaşanmasından dolayı ailesine başsağlığı diliyorum. Olay iyice incelendikten sonra gereği yapılacaktır." dedi.

Olimpiyatlar için İstanbul'un seçilmemiş olmasını da Gül, "Olimpiyatlar için üzüldük. Herkes elinden geleni yaptı. Bir yarışta biri kazanacak biri kaybedecektir bunu böyle görmek gerekir. Bu bir kazanımdır bunu böyle görmek gerekir." şeklinde değerlendirdi.
<< Önceki Haber Gül: Kalıcı çözüm bulunmalı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER