Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'yeminine uy' çağrısı

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Tarafsızlık üzerine yemin ettin, sonra namusunu şerefini çöpe attın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'yeminine uy' çağrısı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Kırşehir'deki toplu açılış töreninde ve TÜMSİAD Genel Kurulu'nda genel seçimde yeni anayasa için oy istemesini eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Çıkıyorsun meydan meydan ettiğin yemine bağlı kalmıyorsun. Namus ve şeref kavramı bizim dokumuz ve geleneğimiz için önemli kavramlardır. Namus ve şeref için her türlü mücadeleyi yaparız. Geleceksin parlamentoya kürsüye çıkacaksın, tarafsız olacağın konusunda namusun ve şerefine üzerine ant içerim diyeceksin, çıkacaksın namus ve şerefi çöpe atacaksın. Kabul etmiyoruz" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN TAYYAR'A HAİN SESSİN

TBMM'deki Yüce Divan oylamasında 50'ye yakın AKP milletvekilinin eski bakanlarla ilgili Yüce Divan'a sevk yönünde oy kullanmasının ardından "içimizdeki hainler" ifadesini kullanan AKP'li Şamil Tayyar'ı isim vermeden eleştiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu,  "Son yolsuzluk olaylarında 50’ye yakın AKP vekili 'burada yolsuzluk vardır, Yüce Divan’a gitsinler' dedi.  Yanında oturan arkadaşı, 'içimizdeki hainleri temizleyeceğiz' dedi. Hain diyen kişi yasama organına hakaret ediyor. Asıl hain odur" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Bazı satır başları şöyle:

'BU SÜREÇ DEVAM EDERSE HALKIN DİRENME HAKKI ORTAYA ÇIKACAK'

*Eğer bir ülkede yargı zarar görürse, hukuk ve adalet olmazsa yabancı sermaye oraya gelmez, işadamı yatırım yapma. Örnek var mı. Var tabii. En son Show TV’ye el koydular havuz medyasına verdiler. O nedenle söylüyorum, işadamına, işçiye, çiftçiye. Oturup hep beraber karar vermek zorundayız. Hep beraber ulusal kurtuluş savaşını başlatmak zorundayız.

Biz kurtuluş savaşını verirken ayrım yapmadık. Ama bugün geldiğimiz nokta yeni bir süreçtir. Anayasası askıya alınmış bir devlet var. Parlamento, yargı yürütmenin kontrolü altında. Bu süreç biraz daha hızlanırsa halkın direnme hakkı ortaya çıkacaktır. Anayasa askıya alınınca olmaz. İlk söyleyen TBMM Başkanı’dır. Anayasanın yargı ile ilgili maddesi çalışmıyordur dedi. Şimdi söylüyorum. Cumhurbaşkanı ile ilgili maddesi de çalışmıyor.

NAMUS VE ŞEREFİNİ ÇÖPE ATTI

*Çıkıyorsun meydan meydan ettiğin yemine bağlı kalmıyorsun. Namus ve şeref kavramı bizim dokumuz ve geleneğimiz için önemli kavramlardır. Namus ve şeref için her türlü mücadeleyi yaparız. Geleceksin parlamentoya kürsüye çıkacaksın, tarafsız olacağın konusunda namusun ve şerefine üzerine ant içerim diyeceksin, çıkacaksın namus ve şerefi çöpe atacaksın. Kabul etmiyoruz. Adam gibi adamsan namusuna ve şerefine sahip çıkacaksın. İçerde böyle. Dışarıda nasıl. Felaket.

*Bakın İstanbul’dan 4 televizyon Mısır’a yayın yapıyorlar. Nerden çıktı bunlar. Hangi hukuk devleti böyle bir tabloyla  Türkiye ilk kez karşılaşıyor. O zaman ROJ TV’den şikayet etmemeniz lazım. O da Hollanda’dan yayın yapıyor. Neden şikayet ediyorsun.

GENCECİK KIZLARA YAZIK OLUYOR 

*Bakın Suriyeliler Türkiye’de. Gencecik kızlar pazarlanıyor. Sorumlusu kim. Din iman edebiyatı yapanlar. Açlıkla karşı karşıyalar.  Sorumlusu kim. Din iman edebiyatı yapanlar. Elbette bütün ülkelerde demokrasi olmasını isteriz, barış olmasını isteriz. Bizim politikamız o ülkelerin iç işlerine asla müdahale etmemektir. Bizim inancımız, görevimiz ve kuralımız budur.
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'yeminine uy' çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER