Numan Kurtulmuş'tan bir tuhaf açıklama

Sıranın Merkez Bankası, üst kurul ve yargıya geldiğini ifade eden Kurtulmuş, "Gerekli yasal düzenlemeler de yapılabilir” dedi.

Numan Kurtulmuş'tan bir tuhaf açıklama

AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: “TC Merkez Bankası bağımsız olsun, peki TC devletinin bağımsızlığı ne olacak? Bu konuda yasal düzenlemeler yapılabilir.”

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesi halinde yeri için adı ön sıralarda geçen AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, askeri vesayetin büyük ölçüde kalktığını sıranın Merkez Bankası, üst kurul ve yargı vesayetine geldiğini açıkladı.

Hürriyet'in haberine göre, Kurtulmuş, faiz indirimine ilişkin hükümetle karşı karşıya gelen Merkez Bankası’na ilişkin, “Araçsal bağımsızlığa eyvallah, ama hükümet başka telden Merkez Bankası başka telden çalarsa bunun adı araçsal bağımsızlık olmaz. TC Merkez Bankası AŞ bağımsız olsun, peki TC devletinin bağımsızlığı ne olacak? Askeri vesayeti görmek kolay, çünkü elinde tüfek, tankı topu kullanıyor ve üniformalı. Türkiye bu anlamda görünür vesayetlerle mücadele safhasını geride bırakmıştır. Önümüzdeki süreç görünmez, örtülü vesayetlerle mücadele etme dönemidir. Bundan sonraki süreçte bu mücadele hükümetin ana gündem maddelerinden biri olacaktır, gerekli yasal düzenlemeler de yapılabilir” dedi.



<< Önceki Haber Numan Kurtulmuş'tan bir tuhaf açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER