O AK Partili vekil disipline sevk edildi

AK Partili Zeyid Aslan, Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla disipline sevk edildi.

O AK Partili vekil disipline sevk edildi

  • Meclis bahçesinde uyurken çekilen fotoğrafına sinirlendi, kadın gazetecilere hakaret etti.
  • Ahlak dışı ifadeler kullanan Zeyid Aslan'a her kesimden tepki yağıyor.
  • Aslan, Başbakan'ın talimatıyla disipline sevk edildi.

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'ın kadın parlamento muhabirlerine yönelik sözleri tepki toplamaya devam ediyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Aslan'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini açıkladı. Mecliste CHP milletvekili Kamer Genç'e ağza alınmayacak küfürler eden AK Parti Tokat milletvekili Zeyid Aslan yine gündemde. Bu kez kadın gazetecilere ahlak dışı ifadeleriyle... Meclis bahçesinde uyurken fotoğrafının çekilmesine tepki gösteren Zeyid Aslan 4 kadın gazeteciye hakaret etti. Çirkin olaya Parlamento Muhabirleri Derneği hemen tepki gösterdi. Zeyid Aslan'ı kınayan dernek özür dilenmesini istedi.  Aslan'ın tepki çeken ahlak dışı sözleri Meclis Genel Kurulu'nda da tansiyonu yükseltti.
"Bir sohbet esnasında söylenmiş bir sözden ibarettir. Kadınlıkla, kadın gazetecilikle alakası olmayan bir durumdur... Bugün burada kadın gazeteciye hakaret edildi diye konuşma yapanlar polislerin anasına küfreden arkadaşları için bir cümle etmediler."

Kendini bu sözlerle savunmaya çalışan Aslan'a hem kendi partisinden hem de muhalefetten tepki yağdı. 

AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, "Sayın Zeyid Aslan'ın ifadelerini reddettiğimi, şahsım ve AK Partili kadın milletvekilleri adına reddettiğimi saygıyla sunmak istiyorum" ifadelerini kullanırken;  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise tepkisini Twitter üzerinden gösterdi. Şahin,"Kadın gazetecilere sarfedilen sözleri bir kadın bir anne ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak kınıyorum" dedi. 

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da Arslan'ı kınayarak, "Lüften artık kadınlar üzerinden, kadınların bedeni üzerinden siyaset yapmasınlar" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ise, "Geçmişte de ciddi sıkıntılar yaratan bu milletvekiline partisi tarafından gereğinin yapıldığını görmeyi bekliyorum. Onun dışında söylenenlerin hepsi hikayedir" diye konuştu. 
<< Önceki Haber O AK Partili vekil disipline sevk edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER