Öğrenci evi tartışmasına iki farklı yorum!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla başlayan öğrenci evi tartışması sürüyor.

Öğrenci evi tartışmasına iki farklı yorum!

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, öğrenci evi tartışmaları ile ilgili olarak, "Hukuk devletinde herhangi bir fiil kanunlarca yasaklanmamışsa serbesttir. Hukuka göre değerlendirme yapsak bu kadar tartışmaya gerek kalmaz"  Şeklinde konuşurken, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise, öğrenci evleri tartışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada tedbir alınmasının yaşam tarzına müdahale olmadığını söyledi. Bozdağ, ''Hükümet Anayasal görevini yapıyor'' ifadesini kullandı.

Bozdağ, yasal düzenleme için "gerekirse" dedi ve bunun yaşam tarzına müdahale olmadığını söyledi.  Bozdağ, "Türk toplumu, kızlar ile erkeklerin bu şekilde birarada yaşamasını tasvip etmiyor" dedi.  

Bozdağ şöyle konuştu:

"Bunun eleştirilecek bir yönü yoktur. Gazeteciler, siyasetçiler, başka kişilerin beğendiklerini, beğenmediklerini söylemek hakkı olduğu gibi iktidarda olan beğenmediklerini söyleme hakkı vardır. Hoşuna gitmeyen bir şey varsa onu ifade etme hakkı vardır. Bunu değiştirme imkanı varsa onu da yapabilme yetkisi vardır.

Anayasa, yasalar çerçevesinde biz bu emanetin gereğini yerine getirmemiz anayasal olarak bize verilmiş bir görevdir. Açıp Anayasanın 58. Maddesini okunduğunda verilen görev görülecektir. Devletin gençlerini korumak için tedbir alması onların yaşam tarzlarına müdahale olarak asla nitelendirilemez. Bu yönde değerlendirme, çalışma yapması, adım atması Anayasa'dan kaynaklı bir görevdir.

Başbakanımız gerekirse böyle bir adım atılacağını söyledi. Böyle bir adım hemen atacağız diye bir açıklama olmadı. Bu yönde çalışmalar olduğu zaman sonuçları açıklanır.''
<< Önceki Haber Öğrenci evi tartışmasına iki farklı yorum! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER