Türkiye bu ülkede petrol arayacak

Bakanı Yıldız; "150 milyon dolarlık iki tane blokta petrol aramayla alakalı anlaşmayı imzaladık"

Türkiye bu ülkede petrol arayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Afganistan'da Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı olarak geçtiğimiz hafta iyi bir anlaşma yaptık. Ortaklarımızla beraber 150 milyon dolarlık iki tane blokta petrol aramayla alakalı anlaşmayı imzaladık.  Afganistan hükümetiyle de bu anlaşma onaylandı" dedi.

Bayramlaşma programlarına katılmak için Kayseri'ye gelen Bakan Yıldız, Kayseri Valiliği tarafından İl Özel İdaresi Sergi Salonunda düzenlenen program öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kısa bir süre önce Afganistan ile önemli bir petrol anlaşmasına imza atıldığını belirten Yıldız, şöyle devam etti:

"Afganistan'da Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) olarak geçtiğimiz hafta iyi bir anlaşma yaptık. Ortaklarımızla beraber 150 milyon dolarlık iki tane blokta petrol aramayla alakalı anlaşmayı imzaladık. Afganistan hükümetiyle de bu anlaşma onaylandı. Afganistan'da siyasi istikrarın sürdürülebilir olması için yeraltı kaynaklarının mutlaka harekete geçmesi lazım. Bizim bu yaptığımız işlem yalnızca Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın arama faaliyeti değildir. Afganistan'ın normalleşmesi ile alakalı bir süreçtir. İnşallah başarılı olacağımıza inanıyoruz. Çünkü 3 tane ortakla beraber orada çalışmayı başlatıyoruz. Ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

AA
<< Önceki Haber Türkiye bu ülkede petrol arayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER