Türkiye yeniden yargılamayı bekliyor

Hükümet yeniden yargılamayı gündeme getirdi, muhalefet şimdi adım atılmasını bekliyor..

Türkiye yeniden yargılamayı bekliyor

Yeniden yargılama tartışması muhalefetin  gündeminde. Cezaevinde masum olduğunu düşünen bir çok mahkumun yeniden yargılama beklediğini savunan muhalefet, hükümetin verdiği sözü bir an önce yerine getirip gerekli adımları atmasını istiyor.  

Yeniden yargılama tartışması gündemdeki yerini koruyor. Muhalefet konuyu gündeme getiren hükümetin henüz bir adım atmamasından şikayetçi.

CHP, yeniden yargılamayı kolaylaştıracak bir kanun teklifi verdi. O teklif üzerinden şimdi Başbakan Erdoğan'a samimiyet çağrısı yapıyorlar.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, cezaevinde suçsuz olduğunu iddia eden birçok mahkumun yeniden yargılama beklediğini söylüyor.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri ise, yeniden yargılamayla suçluyla suçsuzun birbirinden ayrılmasını istedi.

BDP de hukukun bir an önce yerini bulması için hükümetten yeniden yargılamayla ilgili adım atmasını istiyor.

İşte muhalefet partilerinin vekillerinin söylemleri:

-CHP'li Gürsel Tekin: İnsanlar elbette bir umutla bekliyor. binlerce bakın bir baba burada çocuğu gencecik şu anda cezaevinde yatıyor. 2800 öğrenci var şu anda cezaevinde yatıyor. Hangi gerekçelerle yatıyor. İl genel meclis üyeleri il yöneticileri yatıyor..

-MHP'li Özcan Yeniçeri: Haksız olduğu düşünülen dışarı çıkarılması için iktidarın gereken adımı atması gerekiyor. İçerideki insanlar canhışar şekilde bizim içeride tutulmamızın nedeni nedir diye sorular sormaktadır. Gerçek suçlularla suçsuzların ortaya çıkarılması için bir mekanizmaların ortaya konması lazım...

-CHP'li Haydar Akar: İktidar eğer gerçekten samimiyse kumpas kurulduğunu düşünüyorsa hiç lafı uzatmaya gerek yok 2 günde bu iş halledilebilir. Yolsuzluğu kapatmak için bunu kullanmıyorlarsa ki ben kullandığını düşünüyorum hemen başlayabiliriz ve 2 günde çıkartabiliriz bu kanunu ve masumsa hepsi serbest kalırlar.

-BDP'li Adil Zozani: Yeniden yargılamayla birlikte iade-i itibarin söz konusu olabileceğini söylüyoruz. Hükümet samimiyese teklifini genel kurula getirmeli samimi değilse yok ben bunu demedim derse şaşmamak lazım. 

<< Önceki Haber Türkiye yeniden yargılamayı bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER