Yok öyle 'kafana göre' takılmak...

AKP Erzurum il kongresinde partililerin konuşmalar sırasında gösterecekleri tepki ve atacakları sloganlar direktifle belirlendi.

Yok öyle 'kafana göre' takılmak...

AKP il kongrelerinde ilginç uygulamalar yaşanmaya devam ediyor. İzmit Kartepe ve İstanbul Bahçelievler kongrelerinde Genel Merkez’in belirlediği adaylar karşısında oluşturulan listelerin yarışmasına izin verilmemişti. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı il kongreleri, bu ve benzeri tartışmaların gölgesinde yapılıyor.

ERZURUM'DA SLOGANLAR YAZILI TALİMATLA

Taraf Gazetesi'nin haberine göre Davutoğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın katılımıyla geçen hafta Erzurum’da yapılan il kongresinde ise ilginç bir uygulama gerçekleştirildi. Buna göre partililere konuşmalar sırasında ne tepki verecekleri ve ne diyecekleri yazılı direktifler halinde dağıtıldı. “Bayanlar”, “Erkekler” ve “Hep beraber” diye ayrılan direktiflerde, konuşmalar konulara bölünerek hangi konu geldiğinde ne yapılacağı ayrıntılarıyla anlatıldı. Kongrede Erzurumlu partililerden Efkan Ala için “Seni verene gurban Efkan Ala”, “Yiğit adam Efkan Ala memleketine hoş geldin”, “Balaların balası Erzurum’un Ala’sı” diye bağırmaları istendi.

KONUYA GÖRE TALİMAT

Kongrede konuşmalarda hangi konuya nasıl tepki verileceği de ayrıntılarla açıklandı. Buna göre Ala, sözde “paralel yapı”dan bahsedince verilecek tepkiler şöyle anlatıldı: Kadınlar “Dünya onlara” diye seslenecek, erkekler “Ahiret bize kala” diye cevap verecek. Kadınlar “Sen rahat ol” diye bağıracak, erkeklerse “Arkandayız Efkan Ala” diyerek sloganı noktalayacak. Çizelge halinde partililere dağıtılan direktiflerde Davutoğlu’nun konuşmasının çözüm sürecinden bahsettiği kısmında partililere “Türk-Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir” sloganıyla destek olmaları direktifi verilirken, Ortadoğu’dan bahsettiğinde ise “Osmanlı ruhu, Ahmet Davutoğlu” diye bağırmaları talimatı veriliyor. Davutoğlu muhalefet partilerinden bahsedince ise salondakilerden hep beraber “Vur vur inlesin, muhalefet dinlesin” diye bağırmaları isteniyor.

AKP Erzurum eski İl Başkanı Murat Kılıç, Haziran ayında genel merkezin isteği üzerine istifa etmiş, istifasını açıkladığı basın toplantısında, “İnsanların haksız yere karalanmasına karşıyım” demişti.
<< Önceki Haber Yok öyle 'kafana göre' takılmak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER