"Poroşenko, Putin'e Donbas'ı al teklifinde bulundu"



MOSKOVA (CİHAN)- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in iş adamları ile yaptığı görüşmede Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko'nun kendisine "doğu Ukrayna bölgesi Donbas'ı Rusya'ya dahil etmesi" önerisinde bulunduğunu söylediği iddia edildi. Kremlin iddialarla ilgili açıklama yapmak istemedi.

Forbes dergisinde yer alan iddialarla ilgili soruya yanıt veren Kremlin Basın Danışmanı Dmitri Peskov, "Bir kısım katılımcılar Devlet Başkanı ile yapılan görüşmelerle ilgili konuşmuşlarsa bu güzel değil. Onların gerçeği söyleyip söylemediği ile ilgili konuyu vicdanlarına bırakıyorum. Ben kapalı görüşmelerle ilgili hiçbir zaman yorumda bulunmuyorum." dedi.

Forbes dergisi Rusya Sanayici ve Girişimciler Birliği'nin üyeleri ile toplantı yapan Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ukrayna'nın doğu bölgesinde yaşanan gelişmelerle ilgili önemli açıklamada bulunduğunu yazdı.

İddialara göre, Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko 11-12 Şubat'ta Minsk'te yapılan Normandiya Dörtlüsü görüşmelerinde, Putin'e Donbas'ı almasını ve Rusya'ya dahil etmesini önerdi. Putin de buna karşılık, "Kafayı mı yedin? Bizim Donbas'a ihtiyacımız yok. Eğer size gerekmiyorsa, bağımsızlığını ilan edin." cevabını verdi.

Poroşenko'nun bağımsızlığını tanımalarının imkansız olduğunu söylemesi üzerine, Putin de, Doğu Ukrayna'da emeklilik sistemi, sosyal haklar ve bankacılık sisteminin yeniden inşasının gerektiğini vurguladı.

Putin iş adamları ile 19 Mart'ta kapalı bir toplantı gerçekleştirmişti. CİHAN
<< Önceki Haber "Poroşenko, Putin'e Donbas'ı al teklifinde bulundu" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER