Portekiz'de muhafazakar lider parti başkanlığından ayrılıyor


Portekiz'de Sosyal Demokrat Merkez-Halk Partisi (CDS-PP) liderliğine 1998 yılında gelen Paulo Portas, gelecek yılki parti kongresinde başkanlığa aday olmayacağını açıkladı.

1998'de parti liderliğine gelen Portas, 2005-2007 yılları arasında ara verdiği parti liderliği görevini 16 yıl sürdürüyordu. Bu süreyle Portekiz'de en uzun süre parti liderliği yapan kişi olan Portas, Nisan ayında yapılacak olan kongrede aday olmayacak. Ocak ayında gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı seçiminde CDS-PP'nin destek verdiği, Marcelo Rebelo de Sousa için destek istediği konuşmanın sonunda tekrar aday olmayacağını açıklayan Portas, "16 yıl, oldukça yeterli bir süre" diyerek, hayatın kendisini bu karara yönelttiğini söyledi.

Portas, son seçimlerde Sosyal Demokrat Parti ile kurdukları Portekiz Cephesi koalisyonunun, seçimden birinci çıkmasına rağmen iktidara gelememesi üzerine mi parti liderliğinden çekilmek istediği soruları üzerine, "Kurduğumuz koalisyon iktidara gelseydi bile çekilecektim" cevabını verdi. CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER