Poyrazköy davasında tüm sanıklara beraat kararı verildi


Poyrazköy davasında mahkeme 83 sanığın tamamına beraat kararı verdi. Mahkeme, sanıkların suç işlemediğinin anlaşıldığını kaydetti.

İstanbul Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya emekli koramiraller Ahmet Feyyaz Öğütcü, Kadir Sağdıç, emekli Tuğamiral Deniz Cora, eski Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) Başkanı Gülseven Yaşer ve emekli Binbaşı Levent Bektaş'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda sanık katıldı.

Duruşmada sanıklar ve avukatları son sözlerinde beraat talebinde bulundu. Sanıklar ve avukatları soruşturma aşamasında görev alanlar hakkında suç duyurusunda bulunulması taleplerini de yineledi.

Kararını açıklayan mahkeme, hayatını kaybeden sanık Saadettin Doğan hakkındaki davanın düşürülmesine hükmetti.

Mahkeme; farklı iddianamelerin birleşmesiyle yürütülen davada sanıklara patlayıcı madde bulundurmak, silah kanununa muhalefet, Ergenekon silahlı terör örgütü üyesi olmak, darbeye teşebbüs, suç işlemeye alenen tahrik ve hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek suçlarının yöneltildiğini hatırlattı. Mahkeme, sanıkların suç işlemediğinin anlaşıldığını belirterek 83 sanık hakkında da beraat kararı verdi.

Poyrazköy'de ele geçen mühimmatların müsaderesine karar veren mahkeme, ÇEV, ÇYDD ve diğer sanıklardan ele geçen evrak, not, sim kart gibi materyallerin iadesine hükmetti.

Mahkeme ayrıca, soruşturma aşamasında hukuka aykırı delil topladığı, arama ve el koyma kararları verdiği, sahte delil ürettiği ileri sürülen kişiler hakkında da suç duyurusunda bulunulmasını karara bağladı.

Poyrazköy davası Poyrazköy'de yapılan kazılarda mühimmat ele geçirilmesiyle başlamıştı. Daha sonra amirallere suikast, Kafes eylem planı, ÇYDD ve ÇEV yöneticilerine yönelik soruşturmalar neticesinde açılan davalar da bu dosya ile birleştirilmişti.

Poyrazköy'de ki kazılarda 15 adet dolu lav silahı, 6 adet boş lav silahı, 14 adet el bombası, 24 adet el bombası fünyesi, 450 gram C3 patlayıcı madde, çok sayıda farklı amaçlı bomba ve fişek bulunmuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Poyrazköy davasında tüm sanıklara beraat kararı verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER