PTT'deki skandal iddialar Meclis'e taşındı

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, PTT’de bir bürokratın şirket kurup, genel müdür yardımcısı olduğu kuruma bu şirketi sattığı iddialarını, soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. CHP Milletvekili Tüm, geçtiğimiz günlerde ‘ihalelerde usulsüzlük’ iddiasıyla istifa ettirildiği öne sürülen iki bürokratın da PTT’ye satılan bu şirkete ortak olup olmadığını sordu.

SHABER3.COM

Geçtiğimiz günlerde, Ulaştırma Bakanlığındaki, ‘ihalelerde usulsüzlük’, ‘eş-dost-akraba ilişkileri’ ve ‘usulsüz personel alımı’ iddialarını, TBMM gündemine taşıyarak, Türk Telekomünikasyon AŞ. ve Haberleşme Genel Müdürlüğü’ndeki skandalı gündeme getiren CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, bu kez de PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş. ile ilgili iddiaları dillendirdi.

Birgün'de yer alan habere göre, CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması istemiyle, TBMM Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesinde, Bir Kamu İktisadi Teşekkülü olan PTT A.Ş.’nin şirket kurmasında aranan şartların açıklanmasını istedi.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ AŞ’NİN KURULUŞ AMACI NE?

PTT A.Ş.’ye bağlı olarak kurulan PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş. hangi ihtiyaçtan kurulduğunu soran CHP’li Mehmet Tüm, “PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş. Sayıştay denetimine tabi midir, personel istihdamı hangi usullerle yapılmaktadır, özlük hakları hangi usullerle belirlenmektedir, çalışan sayısı, görev ve maaşları ne kadardır? PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş.’nin faaliyetlerini sürdürdüğü ”Mustafa Kemal Mahallesi 2151. cadde No:5 Ankara/Çankaya” adresli yerde PTT A.Ş. nin diğer hangi birimleri faaliyet sürdürmektedir, kiralama hangi usullerle yapılmıştır, kira bedeli ne kadardır ve kim tarafından karşılanmaktadır?” şeklindeki sorulara yanıt istedi.

GENEL MÜDÜR YARDIMCISI, KURDUĞU ŞİRKETİ KENDİ KURUMUNA MI SATTI?


CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Başbakan Binalı Yıldırım’a yönelttiği soru önergesinde, PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş.’deki skandal bir iddiayı da gündeme getirdi. Halen PTT Bilgi Teknolojileri AŞ’de Genel Müdür Yardımcısı olarak Ocak-2018 den beri görev yapan Yusuf Kürşat Tuncel’in kurucusu olduğu SBS Savunma Sanayi A.Ş.’nin , PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş.’nce hangi bedel, usul ve gerekçeyle satın alındığını, şirket satın alımlarının hukuki altyapısı neler olduğunu soran Mehmet Tüm, “Geçtiğimiz günlerde basında adı çeşitli usulsüzlükler ile anılan Erdal Arslan ve Türk Telekom AŞ’deki görevinden el çektirilen genel müdür yardımcısı Cengiz Doğan’ın SBS Savunma Sanayi A.Ş.’nin ortakları olduğu, yine aynı dönemde Haberleşme Genel Müdürlüğü görevinden istifa ettirilen Ensar Kılıç’ın bu satın almaya aracılık ettiği bilgisi doğru mudur?” sorusunun da yanıtlanmasını istedi.

HABERLEŞME BAKANI'NIN HABERİ VAR MI?

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, “Telekomünikasyon sektöründe Cengiz Doğan ve Erdal Arslan ile birlikte hareket ettiği bilinen, Haberleşme Genel Müdürü iken görevinden istifa ettirilen ve milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunan ve bulunduğu ortamlarda bakan adına hareket ettiğini söyleyen Ensar Kılıç’ın faaliyetlerinden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan habersiz midir?"

"Haklarında bu tür haberler bulunan kaç bürokrat dokunulmazlık zırhından faydalanmak üzere AKP’ye aday adaylığı başvurusunda bulunmuştur?” şeklinde sorular yöneltti.

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına bağlı kurumlarda bir genel müdür, bir genel müdür yardımcısı ve bir direktörün geçtiğimiz hafta aynı anda istifa etmeleri ve üç önemli ismin istifalarının ardından ortaya atılan ‘ihalelerde usulsüzlük’ iddialarını, soru önergesiyle Meclis gündemine taşımıştı.


<< Önceki Haber PTT'deki skandal iddialar Meclis'e taşındı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER