“Rabbim, lütfen benim ömrümü ona ver" demişti; O da Erdoğan'ın zamlarına isyan etti

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Rabbim, lütfen benim ömrümü ona ver" diyen ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a su şişesi fırlatmasıyla gündeme gelen Bolu Belediye Meclis Üyesi AKP’li Hacer Çınar da, zamlara tepki gösterdi.

SHABER3.COM

Bolu Belediye Meclis Üyesi AKP’li Hacer Çınar da, son dönemde gelen zamlara ve yaşanan hayat pahalılığına tepki gösterdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir programda, “Rabbim, lütfen benim ömrümü ona ver. Ömrüm size annemin ak sütü gibi helal olsun cumhurbaşkanım" konuşması ve bir meclis toplantısında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a bir şişe su fırlatmasıyla da gündeme gelen Çınar, şu ifadeleri kullandı:

“Kimsenin almaya cesaret edemediği altın-döviz fiyatları fırladı, herkesin yemek zorunda olduğu domatesin, biberin yüzünü göremez olduk. Tüm bunlar olurken bizler, ekonomik krizle uğraşan devletimizin yanında olup sabretmeye devam ettik. Ama bitti. Sabrımız bitti."

Meclis üyeliğinin yanı sıra HAK-İŞ'e bağlı Öz-Sağlık İş Sendikası Bolu Şube Başkanlığı görevini de yürüten Hacer Çınar, sağlık işçilerinin geriye dönük haklarının ödenmesi konusunda bugün İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

"ALACAKLARIN BİR AN ÖNCE ÖDENMESİ İÇİN ÇALMADIK KAPI BIRAKMADIK"
Beraberindeki sendika üyeleriyle birlikte kameraların karşısına geçen Çınar, şöyle konuştu:

"Sizlerin de yakından bildiği üzere Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan sağlık işçilerinin yetkili sendikası Öz-Sağlık İş olarak 190 bin işçimiz işveren sendikası TÜHİS ile imzaladığımız Toplu İş Sözleşmesi’nin üzerinden 46 gün geçti. Sendika olarak ilk günden beri defalarca masaya oturduk, ‘geriye dönük alacakları bekletmeyin’ dedik, ‘işçiye nefes aldıracak bu toplu parayı kuşa döndürmeyin’ dedik, ‘önümüz Kurban Bayramı işçi kurbanını kesebilsin’ dedik, vergi dilimini işaret ettik, ülke ekonomisinin zorluğunu gösterip alacakların bir an önce ödenmesi için çalmadık kapı bırakmadık."

"SABRIMIZ BİTTİ, ÖFKEMİZ BÜYÜDÜ"
Hacer Çınar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sendika olarak devletin tüm kademelerini aşındırdık. Hesaplamalar yapılıyor dediniz bekledik. Kasada para yok, ek bütçe istedik dediniz bekledik. Bütçe Meclis’ten daha çıkmadı dediniz bekledik. Biz sabırla beklerken bu arada neler oldu, bir hatırlayalım; Ev kiralarımız 10 bin liranın üzerine çıktı. Vergi oranları arttı, akaryakıta dev zam geldi. Akaryakıta gelen zam, aynı gün başta gıda olmak üzere tüm sektörlere aynı oranda yansıdı. Biz sabırla beklerken beslenme, barınma, ulaşım gibi temel ihtiyaçlarımız yüzde 200’e varan oranlarda artış gösterdi. Kimsenin almaya cesaret edemediği altın-döviz fiyatları fırladı, herkesin yemek zorunda olduğu domatesin, biberin yüzünü göremez olduk. Tüm bunlar olurken bizler, ekonomik krizle uğraşan devletimizin yanında olup sabretmeye devam ettik. Ama bitti. Sabrımız bitti. Çalışıp hak ettiğimiz geriye dönük alacaklarımızın önemsenmemesine karşı sabrımız bitti öfkemiz büyüdü. Alın terimizin görmezden gelinmesine karşı onurumuz kırıldı. Geriye dönük alacağımız paranın bu enflasyonist ortam karşısında pula dönüşmesinden dolayı evimize götüreceğimiz ekmek küçüldü, eridi ve bitti."

"RABBİM, LÜTFEN BENİM ÖMRÜMÜ ONA VER” DEMİŞTİ!
Hacer Çınar, 2016 yılında Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı Dünya Kadınlar Günü 5. Uluslararası Kadın Emeği Buluşması toplantısında kürsüye çıkarak, "Rabbim, lütfen benim ömrümü ona ver. Ömrüm size annemin ak sütü gibi helal olsun cumhurbaşkanım" ifadelerini kullanmış, Erdoğan gözyaşlarına hâkim olamamıştı.

TANJU ÖZCAN’A SU ŞİŞESİ FIRLATMIŞTI
Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi’nde temizlik görevlisi olarak çalışan Çınar, 2019 Yerel Seçimlerinde AKP’den Bolu Belediye Meclis Üyesi seçildi. Bu yılın Şubat ayında yapılan ve depremzedelere yardım konusunun görüşüldüğü Bolu Belediye Meclisi Toplantısı’nda oturduğu yerden Belediye Başkanı Tanju Özcan’a su şişesi fırlatan ve Özcan için ağır ifadeler kullanan Hacer Çınar, büyük tepki toplamıştı.
<< Önceki Haber “Rabbim, lütfen benim ömrümü ona ver" demişti; O... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER