Rahmetle anıyoruz

27 yıl önce bugün Malatyaspor deplasmanına giden Samsunspor takım otobüsünün bir kamyonla çarpışması sonucu: Üç oyuncusunu, teknik direktörünü ve şoförünü kaybetmişti.

Rahmetle anıyoruz

Türk futbolunun yaşadığı belki de en acı günü olan 20 Ocak faciasının bugün 27. yıl dönümü. 20 Ocak 1989 tarihinde Malatyaspor deplasmanına giden Samsunspor takım otobüsü, Havza ilçesinde bir kamyonla çarpışması sonucu uçuruma yuvarlandı.

Kazada; Teknik direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu ile Mete Adanır ve takım otobüsünün şoförü Asım Özkan olay yerinde vefat ederken diğer futbolcu Zoran Tomiç altı ay komada kaldıktan sonra Yugoslavya'da hayatını kaybetti.

Trafik kazasından dolayı Samsunspor sezona devam edememiş, sezonun sonuna kadar tüm maçlarda hükmen 3-0 mağlup sayılmıştır. Ancak federasyon tarafından sağlanan özel statü ile ligde bırakılmış, o sezon ligin "Onur Şampiyonu" ilan edilmişti. Ayrıca Samsunspor, kırmızı ve beyaz olan renklerine kaybettiği isimlerin anısına siyah rengini de eklemişti.

Biz de samanyoluhaber.com ailesi olarak hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Samsunspor camiasına başsağlığı diliyoruz.

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER