Bayram şekerleri piyasaya çıktı

Ramazan Bayramı'nı yaklaşmasıyla birlikte bayram şekerleri de görücüye çıktı. Marketlere ve alışveriş merkezlerine şeker stantları kurulmaya başlandı.

Şeker fiyatlarında bazı lüks çikolata çeşitleri dışında artış olmadı. Çikolatin cinsi şekerler kilosu 6-10 liradan, kağıtlı çikolatanın kilosu 20-25 liradan, yaprak çikolataların kilosu ise 22-25 liradan satışı çıktı. Genelde çocuklara ikram edilen ucuz kağıtlı meyveli şekerlerin kilosu 3-5 liradan, lokum çeşitlerinin kilosu ise 3-15 liradan müşteri beklemeye başladı. Şeker ve lokum üreticilerinden Hamdi Çarşıbaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şeker fiyatlarının büyük bölümünün geçen yılla aynı düzeyde kaldığını belirterek, şunları söyledi: ''Şeker fiyatlarında geçen yıla göre kayda değer bir artış olmadı. Birkaç firma lüks çikolata çeşitlerinde yüzde 5-10 oranında artış yaptı. Bunun dışında diğer firmalar fiyatlarını fazla artırmadı. Üretim maliyetindeki artışlar şu anda piyasalara yansımadı.'' -GURBETÇİLERİN TERCİHİ LOKUM VE CEVİZLİ SUCUK- Hamdi Çarşıbaşı, tatil için gelen gurbetçilerin bir bölümünün dönüş yaptığını, bir bölümünü ise bayramı memlekette geçirmeyi tercih ettiğini belirterek, şunları söyledi: ''Gurbetçilerimizin bir bölümü, izinlerini kullanarak dönüş yaptı. Bir bölümü de Ramazan Bayramı'nı burada kutlamayı tercih ediyor. Gurbetçilerimiz gitmeden önce en çok lokum ve cevizli sucuk satın alıyor. Bu yıl bu tür ürünlerin satışında önemli ölçüde artış oldu. Toptan şeker satışları şu anda çok canlı. Perakende satışların da yakında canlanmasını bekliyoruz. Fiyatlar pahalı değil'' diye konuştu. Bazı şeker çeşitlerinin kilogram satış fiyatları TL olarak şöyle: Şeker çeşidi: Kilogram fiyatları: ---------------- -------------------- Çikolatin şekerler 6-10 Çikolata 20-25 Yaprak çikolata 20-22 Lokum çeşitleri 3-15 Meyveli drajeler 20-25 Kağıtlı şekerler 3-10 Badem şekeri 15-25
RAMAZAN İMSAKİYESİ
Ramazan başlangıcından itibaren imsak ve iftar vakitlerini buradan takip edebilirsiniz.

3:45

20:26

HADİS-İ ŞERİF
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem
şöyle buyurdu:


“Kadınlara iyi davranmanızı tavsiye ediyorum; vasiyyetimi tutunuz. Zira kadın kısmı kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri yeri üst tarafıdır. Eğri kemiği doğrultmaya kalkarsan kırarsın. Kendi hâline bırakırsan, yine eğri kalır. Öyleyse kadınlar hakkındaki tavsiyemi tutunuz. ”

Buhârî, Enbiyâ 1, Nikâh 80; Müslim, Radâ’ 60. Ayrıca bk. Tirmizî, Radâ` 11, Tefsîru sûre (9) 2; İbni Mâce, Nikâh 3