Randevu keşmekeşine merkezi vatandaşlık dairesi çare olacak


Berlin, randevu kaosunun önüne geçmek için merkezi bir vatandaşlık dairesi (Bürgeramt) açmaya karar verdi. İçişleri Senatörü Frank Henkel (CDU), özellikle kayıt işlemlerinin yapıldığı bölümlerde yaşanan durumun kabul edilemez olduğunu söyledi. Aynı zamanda Hıristiyan Demokratların Berlin'deki lideri olan Henkel, "Çarşamba günü teklifi sunacağım ve Senato tarafından merkezi bir vatandaşlık dairesinin açılmasını talep edeceğim." dedi.

Yeni merci semtlerdeki vatandaşlık dairelerini atıl hale getirmeyecek, aksine bu dairelerin yükünü hafifletecek. Bunun için de başarı vaat eden birçok proje denenecek. Personelin bu dairede yetiştirilmesi de projeler arasında. Henkel'i merkezi daireye iten sebep aylardan beri birçok semtte yaşayan vatandaşların randevu alamaması. Bu yüzden pasaport veya kimlik çıkarmak veya değiştirmek için resmi başvuruda bulunamayanlar, adres değişikliğini bildiremeyenler var.

Başbakan Michael Müller'in (SPD) yanı sıra birçok senato temsilcisi semt vatandaşlık dairelerinin sorumluluğuna işaret etmiş ve personel sayısının artmasını istemişti. Henkel'e göre de kaosun sebebi sosyal demokratlarla Sol Parti'nin koalisyon hükümeti zamanında personel sayısının büyük ölçüde azaltılmış olması. Yeni hükümet bu durumu değiştirmeye çalışmış ancak bu çözüm için yeterli olmamış. CDU'nun bir diğer talebi ise memurlara daha fazla maaş verilmesi.

Henkel'e göre federal dairelerde çalışanlarla diğer eyalet dairelerinde çalışanların maaşları iyi ve bu yüzde Berlin'de iyi memur bulmak ve onu tutmak kolay değil.Randevu-kesmekesine-merkezi-vatandaslik-dairesi-care-olacak-1982672.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Randevu keşmekeşine merkezi vatandaşlık dairesi çare olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER