Reha Çamuroğlu: Hukuk Türkiye'de paramparça olmuş durumda


Gazeteci-yazar Reha Çamuroğlu, Zaman gazetesine kayyım atanacağı iddialarını değerlendirerek, "Hukuk artık Türkiye'de paramparça olmuş durumda. Saddam da her seçimden zaferle çıkıyordu. Seçim kazanımları da bir süre sonra alay konusu olmaya başlar." dedi.

Zaman gazetesine kayyım atanacağı iddialarını Cihan Haber Ajansı'na değerlendiren Çamuroğlu, bir ülkede hukuk ne kadar çok çiğnenirse o ülkede iktidarın her gün o kadar meşruiyet kaybedeceğini söyledi. Çamuroğlu, "Hukuk artık Türkiye'de paramparça olmuş durumda. Sayın Cumhurbaşkanı, 'Anayasa Mahkemesi anayasayı ihlal etti' dedi. Sayın cumhurbaşkanı hangi hukukçu kimliğiyle bu açıklamayı yaptı, bu çok ilginç. Bu konuda karar mercini itham altında bırakıyorsanız bu ülkede hukuk kalmamış demektir. Hukuk kalmayan bir ülkede her şey normaldir. Yarın sizin evinize de, arabanıza da el koyarlar." diye konuştu.

"ZAMAN'LAR KAPANIR, ZAMAN'LAR ÇIKAR"

Kayseri'de ve Uşak'ta iş adamlarına operasyonlar yapıldığını aktaran Çamuroğlu, "İlginç olan Uşak ve Kayserililer işsizlikten şikayet ederler, bütün bu olup bitenlere tepki göstermiyorlar. Saddam da her seçimden zaferle çıkıyordu. Esad da her seçimden zaferle çıkıyor. Seçim kazanımları da bir süre sonra alay konusu olmaya başlar. Meşruiyet sağlamaz hale gelir. Seçimlerin meşruiyet sağlamadığı bir ülkede ise yönetim mümkün olamaz. Hükümete, Meclis'e talimat veren bir cumhurbaşkanı var. Zaman'a yapılabilecek böyle bir saldırı çok büyük tepkiyle karşılaşacaktır. Ülkenin yurt dışında neredeyse sıfıra inmiş itibarı bir darbe daha yiyecektir. Zaman'lar kapanır, Zaman'lar çıkar." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Reha Çamuroğlu: Hukuk Türkiye'de paramparça olmuş durumda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER