Respect Graduate School Ramazan programına davet ediyor

Respect Graduate School'un çalışma, proje ve hedeflerini yakından tanıyacağınız aşk, şevk ve tefekkür dolu bir programa davetlisiniz!

SHABER3.COM

ABD’de faaliyet gösteren Respect (Saygı) Enstitüsü, farklı alanlardaki eğitimleri ile dünyanın dört bir tarrafından öğrencilerini mesleklere ve hayata hazırlıyor. Pandemi sürecinde yaygınlaşan online eğitim ile dünyanın hemen bütün kıtalarına ulaşma fırsatı yakalayan okul İslamî ilimlerin her alanında uzmanlar yetiştirme hedefi ile akademik çalışmaların yanı sıra nitelikli sertifika programları da hazırlıyor.

2024’e 1000’i aşkın öğrencisi ile giren Respect Enstitüsü, daha fazla burslu öğrenciye hizmet verebilmek, mevcut eğitim kalemlerini artırabilmek ve alanında marka bir isim olabilmek için Ramazan vesilesi ile hayırseverlere özel bir program düzenliyor.

Respect Enstitüsü (Respect Graduate School) 17 Mart Pazar günü Türkçe olarak beşincisini yapacağı burs, bağış ve tanıtım programına Abdullah Aymaz, Dr. İsmail Büyükçelebi, Kerim Balcı, Mustafa Fidan, Emine Eroğlu

konuşmacı olarak katılacak. Okulun çeşitli bölümlerinde eğitim alan öğrenciler ve öğretim üyelerinin görüşlerini paylaşacakları program Respect Türkçe Youtube kanalında (https://www.youtube.com/RespectTurkce) CANLI yayınlanacak.

BİR ÖĞRENCİ DE SEN OKUT!

Okul çalışanları ve gönüllüleri, ramazandan haftalar önce “Bir öğrenci de sen okut, seferberlik zamanı” sloganıyla kolları sıvadı.
Okulun Başkanı Dr. Süleyman Eriş, şunları söyledi:

“İnsanların hayatlarına dokunan nitelikli din adamları, manevi rehberler (chaplain) yetiştirmek, bu vesileyle dünyada huzur ve barış ikliminin hakim olmasına katkı yapmak niyetiyle yola çıktık. Bu uzun ve çileli yolculukta eğitime inanan; Hakk rızası için halka hizmete niyet etmiş; vakit, nakit, bilgi ve enerjisini gönül verdiği bu faaliyetlere destek için kullanan dostlarımızı ekran başına bekliyoruz. Şu mübarek ayda ZEKATLARINIZI İslami İlimleri destek için verebilirsiniz. Cep telefonlarındaki rehberlerinden uygun gördükleri kişileri de programımızdan haberdar etmelerinden memnuniyet duyarız.“

Okulun misyonunu anlatan Tanıtım ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Beytullah Çolak da, “Azınlık durumda olduğumuz bu hakim kültürün içinde kendi değerlerimizle var olabilmek, evlatlarımıza aktarabildiğimiz öz değerlerimizle istikbale yürüyebilmek, içinde bulunduğumuz topluma ve insanlığa faydalı olabilmek için Respect’i çok daha etkin ve işlevsel hale getirmemiz gerekiyor.” dedi. Çolak, okulun vizyonunu maddeler halinde şöyle sıraladı:

– Yeryüzünde barış ve huzurun teminatı kanaat önderleri yetiştirmek,
– Genel İslami ilimler üzerine master seviyesinde eğitim vermek,
– Üniversite, hastahane, askeriye, hapishane, itfaiye gibi kurumlarda manevi bakım rehberleri (chaplainler) yetiştirmek
– Çağı yakalamış aydın din adamları hazırlamak,
– İlk defa yarı akademik bir programla “asrın idrakine söyletilmiş“ Risale-i Nurlar üzerine araştırmacılar yetiştirmek,
– Kur’an-ı Azim-ü Şân’ın tilavet ve tefsirini her seviyede öğretmek.


Canlı yayın günü ve saati: 17 Mart Pazar
New York saatiyle 3 PM (EST)*
Houston - 2 PM
California - 12 PM
İngiltere - 19.00
Almanya - 20.00
Yunanistan - 21.00
Türkiye, - 22.00
Azerbaycan - 23.00
Kırgızistan - 01.00 (Ertesi gün)
Sydney: 06.00 (Ertesi gün)




<< Önceki Haber Respect Graduate School Ramazan programına davet ediyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER