Rıdvan Akar: 29 gazetecinin tutuklanması demokrasi açısından utanç verici


Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri'de başlatılan umut nöbetine gazeteci Rıdvan Akar devam etti. Türkiye'nin 12 Eylül darbesinden bu yana düşünce ve ifade özgürlüğündeki en zor günlerini yaşadığını söyleyen Akar, "Son iki aya bakıldığında 19 kanal kapandı, 29 gazeteci tutuklu olarak yargılanıyorlar. Bu gerçekten Türkiye demokrasisi açısından utanç verici bir durum." dedi.

MİT TIR'ları haberlerinden dolayı cezaevine konan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül ve tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için başlatılan 'umut' nöbeti gazeteci Rıdvan Akar devam etti.
Türkiye'nin 12 Eylül darbesinden bu yana düşünce ve ifade özgürlüğündeki en zor günlerini yaşadığını söyleyen Akar, "Son iki aya bakıldığında 19 kanal kapandı, 29 gazeteci tutuklu olarak yargılanıyorlar. Bu gerçekten Türkiye demokrasisi açısından utanç verici bir durum." diye konuştu.

"Meslektaşlarımız Can Dündar ve Erdem Gül haber yaptıkları için tutuklandılar." diyen Akar şunları söyledi: "Nedim Şener ve Ahmet Şık da nasıl buradaydıysak yine buradayız. Nedim Şener ve Ahmet Şık tutuklandığında onlara gazetecilik yapmadı diyenler nasıl bugün utanıyorlarsa, yarın da bu defa Can Dündar ve Erdem Gül için utanacaklar. Gazetecilerin gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutuklanıyor olması bu ülke demokrasisi açısında utanç verici bir dönemdir. Şunu vurgulamak gerekir ki Türkiye'de demokrasi kişilerin husumet hırsları ve intikam duyguları üzerinde şekillenemez ama ne yazık ki öyle şekillendi. Can Dündar ve Erdem Gül ve diğer meslektaşlarımızın buradaki varlıklarını unutturmayacağız. Onun için buradayız ve burada olmaya son güne kadar özgür olacak güne kadar devam edecek."

CİHAN
<< Önceki Haber Rıdvan Akar: 29 gazetecinin tutuklanması demokrasi açısından... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER