Risale-i Nur'ları çocuklar için resimli olarak uyarladı


Kahramanmaraş'ta sınıf öğretmenliği yapan Ramazan Toplu, Risale-i Nurları 7-11 yaş grubu çocuklar için yeniden uyarladı. Risale-i Nurdan aldığı hikayeciklerle çizgi-roman tadında kitap hazırlayan Toplu, özellikle Küçük Sözler'de yer alan minik hikayelerden yola çıkarak basılan kitabında çocukların eserleri okuması ve anlamasını hedefliyor. Basım aşamasına gelen kitap, ilk etapta 100 bin adet basılacak.

Kahramanmaraşlı eğitimci Ramazan Toplu, çocuklarında Risale-i Nurları okuyup anlaması için yaklaşık 2 yıl önce çalışma başlattı. Eserleri 4 kez okuyup bitirerek çalışmasına başlayan Ramazan Toplu, Risale-i Nurların içerisinden seçtiği 20 hikayeyi resimlerle süsleyip, günümüz Türkçesine uyarladı. Her biri ayrı ayrı hazırlanan 20 hikaye, önümüzdeki günlerde 100 bin adet basılacak. Kitabın ilk sayısına ise 'Yol Hikayeleri' adı verildi.

Hazırlanan kitabın ilk olduğunu söyleyen Ramazan Toplu, Risale-i Nurları özellikle çocukların okuması ve anlaması için böyle bir çalışma yaptığını belirtti. Kitapta anlatılan hikayelerin resimlerle örneklendirildiğini ifade eden Toplu şu bilgileri verdi: "Sadeleştirmeden ziyada çocukların anlayabileceği bir yapıt oldu, çizgi-roman tarzında ve tadında. Risale-i Nur'da anlatılan hikayecikleri, verilen dersleri, çocukların anlayacağı tarzda resimlendirerek hazırlanan bir çalışma. Yaklaşık 20'ye yakın metin yazdık. Sadece birinin resimlendirmesini yaptık. Eserlerin içinde yaklaşık 100'ün üzerinde hikayecikler var, biz bunları yavaş yavaş kitap haline getirmeye devam edeceğiz. Basım aşamasına gelindi, ilk etapta 100 bin adet basmayı düşünüyoruz. Kitaplara her hikayenin kendi içeriğine göre farklı isim verilecek."

Kitabın, çocuklara yönelik Risale-i Nur derslerinde etkili olacağını vurgulayan Toplu: "Risale-i Nurlar dünyada el yazması ve kopya olarak 600 bin nüsha üzerinde. Biz bunları çocukların da anlayabileceği bir şekilde okunması ve anlaması için daha önce yapılmamış bir çalışmayı hazırladık. Risale-i Nurları ilk okul çocuklarına yani 7-11 yaş gurubuna resimli şekilde hikayelerle anlatarak hayatlarına tatbik etmelerine vesile olması için çalışma yaptık. Biz bunun bir iman hizmeti olması açısından hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz." diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Risale-i Nur'ları çocuklar için resimli olarak uyarladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER