Robin van Persie imzayı attı

Fenerbahçe yıldız transferi Robin van Persie, Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda düzenlenen imza töreninde kendisini Fenerbahçeli yapan sözleşmeye imza attı.

Robin van Persie imzayı attı

Fenerbahçe yıldız transferi Robin van Persie için Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda imza töreni düzenledi. Taraftara açık olarak gerçekleşen imza töreni sonrasında yıldız isim basın mensuplarının da sorularını cevapladı.

Sarı-Lacivertlilerin, Manchester United'dan transfer ettiği Hollandalı yıldız Robin van Persie, kendisini Fenerbahçeli yapacak sözleşmeyi Şükrü Saracoğlu Stadı'nı dolduran binlerce taraftarın önünde attı.

Stat zemini üzerine kurulan platformda gerçekleşen törende ilk olarak Fenerbahçe Sportif Direktör Giuliano Terraneo konuştu. Terraneo, "Burada sizleri büyük başkanımız Aziz Yıldırım adına selamlamak istiyorum. Bir büyük yıldız oyuncuyu daha takıma kazandırdığım için mutluyum" dedi.

Daha sonra konuşan Hollandalı futbolcunun ilk sözleri, "Merhaba Fenerbahçe" oldu.

Robin Van Persie, sözlerini şöyle sürdürdü;

PERSİE: SİZE BİR ŞEYİN SÖZÜNÜ VERİYORUM

"Türkçe'yi en kısa zamanda öğrenmeye çalışacağım. ülkeye adaptasyon konusunda bu çok önemli. Fenerbahçe ailesinin bir parçasıyım. Buraya en hızlı şekilde uyum sağlayacağımı düşünüyorum. Bu kadar taraftarın beni karşılıyor olması gerçekten çok güzel ve mükemmel bir duygu. Size bir şeyin sözünü veriyorum. Tüm gücümle bu takıma yardımcı edeceğim. 

"BUGÜN BÖYLEYSE..."

Sizi mutlu edebilmek için her şeyi yapacağım. Şu anda sizi bu kadar kalabalık görürken, bir de lig şampiyonu olduğumuzda kalabalığı tahmin bile edemiyorum. Hep birlikte başaralım." 

OĞLUYLA ŞOV YAPTI

Hollandalı yıldız futbolcu Robin van Persie, imzanın ardından 8 yaşındaki oğlu Shaqueel ve kızı ile birlikte topla şov yaptı. Kızı ve oğluyla paslaşan Persie, daha sonra topları taraftarlara attı. Oğlu da babasıyla sektirdiği topu taraftarlara gönderdi.

"TARAFTARIN TUTKUSUNU 12 YIL ÖNCE GÖRDÜM"

Taraftarın önünde imza atan Hollandalı yıldız Robin van Persie daha sonra soruları yanıtlamak üzere basın mensuplarının önüne çıktı.

Basın toplantısında ilk konuşmayı yapan Terraneo, "Basın toplantısı yapa yapa, imza attıra attıra bir aile gibi olduk sizinle. Bütün basın toplantılarında van Persie soruluyordu. Biz de istedik ki onunla yüz yüze görüşün" dedi.

Basın mensupalrının sorularını yanıtlayan Robin van Persie, "Burada olmaktan dolayı ve Fenerbahçe ailesinin bir parçası olmaktan dolayı çok mutlu ve gururluyum. Umarım önümüzdeki birkaç yıl büyük başarılarla geçer. Türkler'in tutkusunu çok sevmişimdir her zaman. Hayatta her zaman zor kararlar vardır. O kararı alırken artısına ve eksisine bakarsınız. Şu an çok farklı bir durum var. Türkiye'de, İstanbul'da olmaktan dolayı çok mutluyum. Türkiye'nin gerçek bir futbol ülkesi olduğunu düşünüyorum. Benim için 17-18 bin kişi tribündeydi. Böyle bir şey ilk kez oldu. Bu takım için elimden geleni yapacağım. Kuyt'la 10 yıllık bir arkadaşlığımız var. Onunla çok şey konuşuyoruz. Özellikle Kuyt'ın F.Bahçe tutkusu olduğunu gördüm. 12 yıl önce buraya eleme maçı için gelmiştim. Taraftarların tutkusunu o zaman görmüştüm. Etkilenmiştim" dedi.

"TEKLİF ALDIM. EN ÇOK ETKİLEYEN FENERBAHÇE OLDU"

Bir basın mensubunun Fenerbahçe ile anlaşmadan Beşiktaş'la görüştüğün iddia edildi. Ne demek istersin sorusu üzerine "Bu bir sır değil imza atmadan önce bazı kulüplerle görüştüm ama benim için artık Fenerbahçe var. 3 yıllık imza attım ama belki 3 yıldan fazla burada olacağım. Çok fazla teklif aldığım söylendi. Kimisi doğru kimisi yanlıştı ama beni en çok etkileyen Fenerbahçe oldu. Sneijder uzun zamandır tanıdığım bir arkadaşım, çok iyi bir insan. Yıllar sonra tekrar aynı ligdeyiz. Sneijder ile tekrar burada buluşmak beni mutlu ediyor. Onunla karşı karşıya oynamak için sabırsızlanıyorum. Sneijder ile rekabetimiz sadece saha içinde olacak. 

"BASKI BENİ HEYECANLANDIRIR"

Vitor Pereira ile konuştum. Sezon öncesi idman yapmam gerekiyor. Biraz zamana ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Kendimi çok iyi hissediyorum ve hâlâ üst düzey futbol oynayacağıma inanıyorum. Tutkumu herkese göstereceğim. Manchester United'dan ayrılmayı bekliyordum. Kendimi buna hazırlamıştım ve bu bir günde olan bir şey değil. Hedefimiz Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak. Hocamız ve kadromuzla bunu başarabiliriz. Baskıdan korkmuyorum. Baskı sadece beni heyecanlandırır. Benden üst düzey performans beklenmesi zaten buraya gelme sebebim.Tabii ki gol kaçıracağım, her pozisyon gol olmayacak ama gol kaçırdıktan sonra pes etmediğim için bu kadar çok gol attım" dedi.

































<< Önceki Haber Robin van Persie imzayı attı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER