Roman çalıştayına düğünde öldürülen Efkan Özçimen damgası

Roman çalıştayına düğünde öldürülen Efkan Özçimen damgası

Bursa Yıldırım Kaymakamlığı'nın Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) desteğiyle düzenlediği Roman çalıştayında silahlı kavga sırasında hayatını kaybeden Bursa Roman Kültürünü tanıtma derneği başkanı Efkan Özçimen'in görüntüsü duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Programa katılan Efkan Özçimen'in babası Cemil Özçimen ile salondakiler duygulandı.

'Anladınız mı beni' ana temasıyla düzenlenen Roman çalıştayına Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ev sahipliği yapıyor. Romanlar ile yurt içinden ve yurt dışından akademisyen, araştırmacı ve yazarların katılımıyla gerçekleştirilecek 'Tarihten günümüze Türkiye'de Romanlar' ana temalı çalıştayda; başta toplumda dışlanmışlık olmak üzere, eğitim, erken yaşta evlenme ve barınma gibi sorunların çözümü tartışılacak.

Bursa Roman Dernekleri Federasyonu Başkan yardımcısı Orçun Zorun, önemli bir projenin sonuna geldiklerini belirterek, proje kapsamında özellikle erken evlilikler, çocuk gelinler projesi konusunda çalıştıklarını söyledi.

PROJE BÜTÇESİNİN DÖRTTE ÜÇÜ BEBKA'DAN

Projenin yürütücülerinden Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın da, 2014 yılında başlatılan projenin bu gün tamamlandığını belirterek, yapacakları çalıştaşla projenin sonucunu bildirge ile açıklayacaklarını söyledi. Aydın, proje kapsamında istihdam, eğitim sağlık, sosyal, kültürel, spor ve müzik ile hobi gibi etkinlikler yaptıklarını söyledi. Kaymakamı Mehmet Aydın, Türkiye'de sosyal sorumluluk projelerinden en büyüklerinden biri olan proje bütçesinin dörtte üçünü BEBKA'nın karşıladığını söyledi.

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir de, bu projenin insanların birbirini tanımasına katkı sağlayacağını söyledi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'de belediye olarak her türlü sosyal sorumluluk projelerine destek olacaklarını söyledi.

Vali Münir Karaloğlu ise şunları kaydetti: "Yıldırım kaymakamlığı öncülüğünde başlayan ve bu günkü çalıştayla tamamlanan 'Anladınız mı beni' projesini bitiriyoruz. Yaklaşık iki senedir devam ediyordu projemiz. Bursa'da Roman vatandaşlarımızın yaşadığı önemli şehirlerden bir tanesi."

Vali Karaloğlu, yaptıkları çalışmada Roman vatandaşların yaşadığı en önemli problemleri ise şöyle sıraladı: "Birinci sırada sosyal dışlanmışlık geliyor. İkinci sorun eğitim. İstihdam, barınma ve konut, erken yaşta evlilik problemi, sağlık ve sosyal yardımlar, sosyal hizmetler ve sosyal güvenlik sorunu şeklinde il koordinasyon kurulumuzun tespit ettiği Bursa'da yaşayan Roman vatandaşların en öneli sorunları olarak ön plana çıktı."

Programa Bursa'daki kanlı düğünde hayatını kaybeden Bursa Roman Kültürünü tanıtma derneği başkanı Efkan Özçimen damga vurdu.
Programın başlangıcında çekilen görüntülerde projeyi anlatan Efkan Özçimen'in görüntüsü gösterilince salonda duygusal anlar yaşandı.
Bursa Roman Kültürünü tanıtma derneği başkanı Efkan Özçimen'in video konuşması sırasında duygulu anlar yaşandı. Salonda bulunanlar alkışlarla Özçimen'i unutmadıklarını bir kere daha gösterdi. Efkan Özçimen, videoda hayata geçirilen projeyi anlatarak amaçlarını anlatıyor.

Bursa'da 1 Haziran 2015 günü meydana gelen olayda Roman vatandaşların yaptığı sokak düğününe kendilerini oyuna kaldırmadıkları gerekçesi ile yapılan silahlı saldırıda Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Efkan Özçimen'in de aralarında bulunduğu 3 kişi hayatını kaybetmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Roman çalıştayına düğünde öldürülen Efkan Özçimen... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER