Romanya'da Ponta hükümeti beşinci gensoruyu da hasarsız atlattı


Romanya'da na muhalefetteki Liberal Parti'nin (PNL) Ponta hükümeti için verdiği gensoru önergesi reddedildi. İktidardaki 3 yılı geride bırakan Ponta hükümeti beşinci gen soruyu da hasarsız atlatmış oldu.

Geçtiğimiz haftalarda Yolsuzluklarla Mücadele Kurumu (DNA) tarafından mahkemeye sevk edilen Başbakan Ponta'nın hükümeti bugün yeni bir gen soru oylaması ile sınandı. PNL, Başbakan Ponta'nın mahkemeye sevkini gerekçe göstererek verdiği güvensizlik önergesi bugün parlamentoda oylandı. Liberal vekiller kürsüdeki konuşmalarında 'Ya Ponta kazanacak ya da Romanya' vurgusu ile önergeyi savundu. Oylama sırasında Ponta karşıtları parlamento dışında protesto gösterileri düzenledi. 207 evet 8 hayır oyunun kullanıldığı oylamada Ponta hükümetini düşürecek olan 275 rakamına ulaşılamadı. Böylece Ponta hükümeti iktidara geldiği 2012 seçiminden bu yan beşinci gensoruyu atlatmış oldu.

43 yaşındaki Başbakan Ponta 2007-2008 yıllarında avukatı olduğu işadamı Dan Şova'nın şirketleriyle sahte hizmet sözleşmesi imzalayarak haksız kazanç elde etmekle suçlanıyor. Evrakta sahtecilik, kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlamaları ile karşı karşıya olan Başbakan Viktor Ponta geçen hafta davanın ilk duruşmasına katılmamıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Romanya'da Ponta hükümeti beşinci gensoruyu da hasarsız... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER