Romanya'daki faciada ölen Ayberk'in hayali dünyayı gezmekmiş

Romanya'daki faciada ölen Ayberk'in hayali dünyayı gezmekmiş

Romanya'daki gece kulübü faciasında ağır yaralanarak kaldırıldığı hastanede bir hafta sonra hayatını kaybeden 21 yaşındaki Ayberk Mancı'nın cenazesi İzmir'de defnedildi. Oğlunun hayalinin dünyayı gezmek olduğunu söyleyen acılı anne Gülten Mancı, "Her yeri gezmek istiyordu." dedi.

Romanya'nın başkenti Bükreş'te 30 Ekim'de gece kulübü faciasında ölenlerin sayısı bu sabah itibari ile 43'e yükseldi. Yangından ağır yaralı kurtulan Türk öğrenci Ayberk Mancı bir hafta boyunca yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Erasmus programı çerçevesinde Romanya'da eğitim gören İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık 3. Sınıf öğrencisi Ayberk Mancı'nın cenazesi bugün öğle saatlerinde İzmir'e getirildi. Karşıyaka'daki evinin önüne getirilen cenaze başında anne Gülten baba Ömer Mancı olmak üzere arkadaşları ve yakınları gözyaşı döktü. Evinin önünde helallik alınan Mancı'nın cenazesi Moda Tekstil Konfeksiyon Çarşısı'ndaki (MTK) camiye getirildi. Cenaze namazına baba Ömer ile anne Gülten Mancı başta olmak üzere Ayberk Mancı'nın yakınları, arkadaşları ve tanıdıkları katıldı. İzmir Müftüsü Ramazan Muslu'nun kıldırdığı cenaze nazmından sonra Ayberk Mancı'nın cenazesi Balçova Yukarı Mezarlığı'nda defnedildi.

DÜNYAYI GEZECEKTİ

Camide gazetecilerin sorularını yanıtlayan anne Gülten Mancı, Ayberk'in 11 yaşındaki kardeşi Kutay'a hala ağabeyinin öldüğünü söyleyemediklerini belirtti. Ayberk'in 2 yıl önce Amerika'ya gittiğini, geldiğinde sürpriz parti yaptıklarını anlatan gözü yaşlı anne Gülten Mancı, "Romanya'daki dönüşünde de sürpriz yapacaktık, Ayberk evine geldiğinde parti yapacaktık ama bu parti cenazesi oldu." dedi.

Yangının olduğu yerin yemek yenilen bir yer olduğunu belirten anne Gülten Mancı, "Ayberk gittikten kısa bir süre sonra olay oluyor. Çatının düşmesiyle bir sıkışma olmuş, sıkışmış orda yavrum. Her yeri gezmek istiyordu. Geziyordu da zaten. Çok dolu dolu yaşadı. Mükemmel bir evlat, mükemmel bir arkadaştı. Kimse ile kavga etmezdi, böceği dahi incitmezdi." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Romanya'daki faciada ölen Ayberk'in hayali dünyayı gezmekmiş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER