RTÜK denetçisinden T.C kimlik numaraları hakkında suç duyurusu


Radyo Televizyon Üst Kurulu'nda (RTÜK) görevli uzman denetçi Cengiz Özdiker, T.C kimlik numaralarının, bazı terörist unsurların ve menfaat çetelerinin eline geçtiğini söyledi. RTÜK uzman denetçisi, medya ve terör uzmanı Cengiz Özdiker, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaralarının kötü niyetli kişilerin eline geçtiğini, bu bilgileri muhafaza etmekle görevli kamu personelinin, görevlerini ihmal veya kötüye kullandığı iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Uzun yıllardır, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaraları ve gizli kimlik bilgilerinin, T.C. Anayasası, mer'i hukuk ve kanunlara aykırı olarak; başta terör ve organize suç işlenmesi süreci olmak üzere, her türlü haksız menfaat temin etmekte kullanan kötü niyetli kişiler tarafından kontrol edilemez ölçüde, açık ve gizli tehdit boyutunda kullanıldığı ve bunun engellenemediğine işaret eden Özdiker, "Bu bilgileri muhafaza etmek, hukuk dışı kullanımını engellemek, açığa çıkan suç ve suçluları bildirmekle görevli kamu personelinin de görevlerini ihmal ve/veya kötüye kullanmak suretiyle; menfaat temini, baskı ve benzer saiklerle vatandaşlık hakkımızı korumadığının ortada" olduğunu belirterek, suç ortamının soruşturulmasını ve suç işleyenlerin de cezalandırılmasını istedi.

SAVCILIK BÜROLARI, GÖREV ALANINA GÖRE ARAŞTIRMALI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına, terörizm konulu incelemelerini de sunan Özdiker, araştırmalar sonucu saptanacak bilgilerle, Ankara Adliyesinde görev alanlarına göre çalışan Savcılar tarafından ayrı ayrı soruşturma yapılması gerektiğine işaret ederek; T.C. Anayasası, ilgili kanunlar ve Türk Ceza Kanununa aykırı olarak T.C. Kimlik numaralarını ve gizli kimlik bilgilerini kullananlar ve bu bilgilerin el değişiminden menfaat sağlayanlar hakkında; başta (1) Anayasal Düzene ve Devlete Karşı İşlenen suçlar, (2) Kaçakçılık ve Mali suçlar, (3) Memur suçları (4) Bilişim suçları ile (5) Sahtecilik ve Dolandırıcılık suçları Büroları Sayın Savcılarının görev alanlarında olmak üzere ayrı ayrı yürütülmek üzere bir dizi soruşturmanın başlatılmasını ve suçluların cezalandırılmaları için kamu davası açılmasını istedi.

CİNSEL İÇERİKLİ SMS'LERE SUÇ DUYURUSU

Cengiz Özdiker, cep telefonuna 2010 yılında vefat eden annesinin adına cinsel içerikli reklam mesajları yollayan firmalar hakkında da suç duyurusunda bulundu. Mesajların "Sayın..." diye isme hitaplı başladığını bu olayı her bakımdan onur kırıcı ve aile varlığına saldırı olarak nitelendirerek dava açtı.

Özdiker, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen suç duyurusu dilekçesinde, uzun süredir kullandığı cep telefonuna bazı cinsel ürünlerin tanıtımına dönük SMS'ler geldiğini, bunun çevresindeki hemen herkese de geldiğini ve ciddi rahatsızlık olduğunu belirtti.

SMS'lerin 2010'da vefat eden annesinin ismiyle "Sayın ..." diye başladığını ifade eden Özdiker, bu mesajların insanlık onuru ve aile varlığına saldırı niteliğinde olduğunu kaydederek, dilekçesinde şunlara yer verdi:

"İnsanlık onuruma, aile kimlik ve varlığıma saldırı niteliğinde, merhume anneciğime hitaben gönderilen, tüm maddi manevi değerlerime karşı, adi ve gayri ahlaki vasıf yüklü, yazılı mesaj ve fiilleriyle Türkiye Cumhuriyeti Anayasamıza, mer'i hukuka ve Türk Ceza Kanunu'na açıkça aykırı davranarak suç işleyen kişiler hakkındaki şikâyetim, kamuoyunda belki milyonca kez tekrar eden bu çirkin ve ahlak dışı ticari yöntemin sona erdirilmesi ve telafisi imkansız mağduriyetleri engellemesi bakımından zorunlu hale gelmiştir."

Dilekçede, kişilik haklarına ve aile müessesesine saldırıldığını belirten Özdiker, şüphelilerin "gayri ahlaki, edep dışı ve izinsiz mesajları" halen göndermekte oldukları için haklarında soruşturma başlatılmasını ve kamu davası açılmasını talep etti. Özdiker'in dilekçesinde, SMS'leri gönderen İstanbul kodlu iki telefon numarasına da yer verildi.

CİHAN
<< Önceki Haber RTÜK denetçisinden T.C kimlik numaraları hakkında suç... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER