RTÜK'ten flaş Digitürk kararı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 7 kanalı platformundan çıkaran Digiturk'ten savunma istedi. Platformun sansürün gerekçesi hakkında yazılı açıklama yapması kararı oy çokluğuyla alındı.

RTÜK'ten flaş Digitürk kararı

RTÜK; basın tarihine kara bir leke olarak geçen sansürcü DİGİTÜRK'ü uyarma kararı aldı. DİGİTÜRK'ün yetkisi olmayan bir uygulama yaptığı vurgulanan RTÜK kararında, 7 televizyon kanalına uygulanan ayırımcılığa son verilmesi istendi.

RTÜK kanunu 29/1 maddesi  kapsamında DİGİTÜRK'e uyarı yazısı gönderilecek. DİGİTÜRKün Samanyolu Yayın Grubu'na ait  kanallar ile Bugün ve Kanaltürk televizyonuna uyguladıgı sansür RTÜK'ün gündemindeydi.  Üst kurulun toplantısından DİGİTÜRK'ün uyarılması yazısı kararı çıktı. RTÜK DİGİTÜRK'ü RTÜK kanununun 29'uncu maddesine göre “medya hizmet sağlayıcı kuruluşlara tarafsızlık ve hakkaniyet ölçülerinde makul ve ayrımcılık içermeyecek koşullarda hizmet vermesi konusunda uyarma kararı aldı.
RTÜK'ün uyarı yazısında  cumhuriyet savcısının platform işletmecilerine bir kısım televizyon kanalının platformdan çıkarılması yönündeki yazısının hukuki dayanağı olmadığı hatırlatılacak. RTÜK,DİGİTÜRK'ü anayasal dayanağı olmayan bu kararın uygulanamayacağını ve yayıncılıkla ilgili karar mekanizmasının RTÜK olduğu konusunda uyaracak.
RTÜK başkanvekili Arif Fırtına tarafından kaleme alınacak uyarı yazısı DİGİTÜRK'e gönderilecek. 
<< Önceki Haber RTÜK'ten flaş Digitürk kararı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER