Rum bakan: Türkiye'nin AB fasıllarının açılması Kıbrıs'ta çözüme zarar verir


Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) müzakere fasıllarını açmanın Kıbrıs sorununda çözüm müzakerelerine zarar verebileceğini savundu. Rum bakan söz konusu bu düşüncelerinin AB ortakları tarafından da hoşgörü ile karşılandığını iddia etti.

Kasoulides, AB Genel İşler Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada, Güney Kıbrıs'ın mülteci konusunda Türkiye'nin önemli bir rol oynayacağına inananlara saygı duyduklarını, dolayısıyla bu konuda AB ile Türkiye arasında bir işbirliği yapılması gerektiğini kabul ettiklerini aktardı. Bu konunun Türkiye'nin AB fasıllarını açılması anlamına gelmemesi gerektiğini iddia eden Rum bakan, "Ne var ki, fasıllarının açılması süreci Kıbrıs sorunuyla ilgili devam etmekte olan müzakerelere yalnız zarar verebilecektir." dedi.

"AB ORTAKLARI TÜRKİYE İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİMİZE SAYGI GÖSTERİYOR"

"Türkiye'nin erişim fonlarının açılması talebinin Kıbrıs'ta çözüm çabalarına olumlu katkıda bulunamaz, bu durumda ne fasılların açılmasına ne de reddedilmesine faydası olur." iddiasına bulunan Kasulidis, "Geçen Aralık'tan bu yana iki yolu eş zamanlı kılma düşüncesini gündeme getirdim. Şu şartla ki, Kıbrıs'ta bir anlaşmayla Türkiye'nin Birliğe katılım sürecinde olabilecek sorunların üstesinden gelebilelim." şeklinde konuştu.

Bu arada, görüşmeler sırasında AB ortaklarının Güney Kıbrıs'ın tavrını anlayışla karşıladıklarını dile getiren Kasulidis, bu konuda herhangi bir baskı görmediklerinin altını çizdi. CİHAN
<< Önceki Haber Rum bakan: Türkiye'nin AB fasıllarının açılması Kıbrıs'ta... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER