Rum bakandan çözüm şartı: Türk askeri çekilmeli, bazı topraklar bize verilmeli


Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Kıbrıs'ta çözüm için 4 şart öne sürdü. Kapalı Maraş'ın öncelikle kendilerine iade edilmesi gerektiğini ilk şart olarak öne süren Rum Bakan, Lefkoşa Ara Bölge dahil bazı toprakların kendilerin verilmesi ve Türk askerinin adadan çekilmesinin güvence altına alınması gibi şatları öne sürdü.

Kasulidis, Rum Devlet Televizyonu RİK'e verdiği mülakatta, çözümün ilk günü için şu şartları koştu: Kapalı Maraş derhal teslim edilmeli, toprak düzenlemelerine tabi bütün yerler (Ara Bölge) derhal teslim edilmeli, önemli sayıda Türk askerinin çekileceği güvence altına alınmalı, güvenlik konusunda, "askeri garanti ve tek yanlı müdahale hakkı olmayan" çözüm olmalı.

"RUM TARAFINI TATMİN EDECEK FAALİYETLERDE BULUNULMASI ŞART"

Kasulidis, "Askeri garantilerin ve tek yanlı müdahale hakkının olmaması önemli. Avrupa Birliği bir garantidir çünkü devlet, anayasal düzen ve hukuk düzeninin uygulanmasından sorumlu oluyor." iddiasında bulundu.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni çözümün uygulanmasına nezaret etmeye ikna etmek için büyük çaba harcadıklarına işaret eden Kasulidis, "İlk günden itibaren Kıbrıs Rum tarafını tatmin edecek faaliyetlerde bulunulması şarttır çünkü Kıbrıslı Türkler büyük kazanımlar elde edecek." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Rum bakandan çözüm şartı: Türk askeri çekilmeli,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER