Rumlar: Seçim sonuçları Erdoğan'ın oluşturduğu güvensizlik ortamının ürünü


Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru, Türkiye'de seçim sonuçlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından metodik ve sistemli olarak geliştirilen korku ve güvensizlik ortamının bir ürünü olduğunu savundu.

Rum Meclis Başkanı Omiru, Türkiye'deki seçim sonuçlarını değerlendirdi. Seçim öncesinde toplumun bölünmesine imkan sağlayan bir ortam oluşturulduğunu iddia eden Omirou, otoriterlik ve otokrasinin tırmanmasının bunun yanında devamlı olarak totalitarizme doğru hareket edecek bir rejimin sağlamlaştırılmasının beklenmesi gerektiğine dikkat çekti.

"AB, TÜRKİYE'YE SORUMLULUKLARINI HATIRLATMADA ÖNEMLİ BASKI ARACI"

Omirou, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'ye yönelik tolerans politikalarının bu gelişmeler için büyük sorumluluk taşıdığını vurguladı. Türkiye'nin Kıbrıs sorununa yönelik duruşu ile ilgili olarak, bugüne kadar takip edilen politikadan farklı bir politikanın uygulanmasının beklenmemesi gerektiğine dikkat çeken Rum Meclis Başkanı, "Bizim görevimiz Türkiye'nin yükümlülüklerini yerine getirmediği sürece Avrupa sürecini önlemek için Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Avrupa üyeliğinden faydalanmaktır." şeklinde konuştu.

Omiru, bunun Kıbrıs için Türkiye'yi sürekli sorumluluklarını hatırlatma konusunda en önemli baskı aracı olduğunu savundu. CİHAN
<< Önceki Haber Rumlar: Seçim sonuçları Erdoğan'ın oluşturduğu güvensizlik... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER