Rus anne Suriyeli babanın kaçırdığı çocuklarına Mersin'de kavuştu


Rus anne Alla Bartels (30) 9 yıl önce evlendiği Suriyeli eşinin babasının hastalığını bahane ederek götürdüğü ve bir daha getirmediği 2 çocuğuna Mersin'de kavuştu. Avukatı ile birlikte 2 çocuğunu Mersin'deki çocuk yuvasından alan anne çocuklarına sarılarak hasret giderdi.

Alınan bilgiye göre, Rus Alla Bartels (30), 9 yıl önce Suriyeli bilgisayar teknisyeni Abdo S. ile evlendi. Moskova'da yaşayan çiftin iki çocuğu olurken iddiaya göre geçen yaz Abdo S. savaşmak için ülkesine gitmek istedi. Çocuklarını da yanında götürmek isteyen Abdo S.'ye anne Alla Bartels karşı çıktı. Bir süre sonra ortadan kaybolan Suriyeli Abdo S. iddiaya göre IŞİD'e katıldı. Arada bir evine uğrayan Abdo S., aralık sonlarındaki son gelişinde ise Alla Bartels'i "Mersin'de yaşayan babamın beyninde tümör var. 3-4 aylık ömrü kaldı. Çocuklarımı göstermek istiyorum" diyerek ikna etti.

Bunun üzerine Rus anne çocuklarının 2 hafta Türkiye'ye götürülmesine razı olarak evrak imzaladı. Aradan bir ay geçtikten sonra Abdo S. Moskova'daki eve geldiğinde yanında çocuklarının olmamasına şaşıran Alla Bartels, hemen polise başvurdu. Eşi ise kayıplara karıştı.

ÇOCUKLAR SOKAKTA BULUNDU

Rus yetkililerinh ilgisiz kalması üzerine Bartels çocuklarını bulmak için 3 hafta önce teyzesinin oğlu Nikita ile birlikte Mersin'e geldi. Savcılığa ve polise başvuran anne, Abdo S.'nin hem MİT hem de diğer ülke istihbaratları tarafından arandığını çocuklarını cihada götürmek istediğini söyledi.

Hemen harekete geçen polis ve istihbarat birimleri geçtiğimiz Cumartesi gece yarısı kayıp çocuklar 8 yaşındaki Mukhamed S. ile 4 yaşındaki Losef S.'yi Akdeniz ilçesinde bir parkta uyurken buldu. Çocukların bir süre dedelerinin yanında kaldığı, ardından sokağa terk edildiği öne sürüldü. Araba camı sildikleri ve parkta yattıkları belirlenen çocuklar çocuk yuvasına yerleştirilerek koruma altına alındı.
Haberi alınca büyük mutluluk yaşayan Alla Bartels, ağlayarak annelerine sarılan çocuklarını sadece 5 dakika görebildi. Bartels çocukların annesi olduğunu ispatlamak için Rusya'dan evrak getirtti. Türk yetkilileri de çocuklar ve annenin daha fazla mağdur olmasını önlemek için işlemleri hızlandırdı. Mersin 5. Aile Mahkemesi'nde görülen duruşmada çocukların anneye teslim edilmesine ve ülkelerine götürülmelerine karar verildi.

Mahkeme kararının ardından avukatının boynuna sarılan Alla Bartels şunları söyledi: "Çocuklarım bulundu, ülkeler arasında bir problem olduğunu biliyorum ancak Türk insanı birinin sorunu olduğunda kesinlikle yardımcı oluyor. Annem ve babam bu durumu öğrendiklerinde kaygıları azaldı. Onlar televizyon ve gazetelerde gördüklerinden dolayı Türkiye'den kaygılıydı. 'Gitme Türkiye'ye' dediler.Türkiye en iyi ülke. Hem tatil hem insani ilişkiler açısından en iyi. Devlet hizmetini burada aldığımız için."

Kurallar farklı, dil sorunu olduğu için sıkıntılar yaşadığını ifade eden Bartels, "Ancak sayenizde hepsini aştım. Çocuklarıma kavuştum, Bulamayabilirdim."
Mahkeme kararı sonrası çocuklarını bulunduğu yuvadan alan Rus anne onlara sarılarak hasret giderdi.

CİHAN
<< Önceki Haber Rus anne Suriyeli babanın kaçırdığı çocuklarına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER