Rus Lukoil CEO'su: 2016'da varil petrol fiyatı 42-47 dolar seviyesinde olur


Rus Petrol şirketi Lukoil'in CEO'su Vagit Alekperov Bulgar "Trud" gazetesine verdiği demeçte, 2016 yılında varil petrol fiyatının 42-47 dolar seviyesinde kalacağını söyledi.

Viyana'da OPEC ülkeleri toplantısında Irak ve İran bakanlarıyla ve çeşitli analistlerle bir araya gelerek petrol fiyatlarını görüştüklerini belirten Alekperov, "Herkes petrol fiyatlarının bugünkü seviyede kalacağını öngörüyor. Yani varil petrol fiyatı 42-47 dolar seviyesinde olacak. 2016 sonu ve 2017 başında ise fiyatlar yükselecek" dedi.

Lukoil CEO'su, kriz dönemindeki kadar hızlı olmasa da petrol fiyatlarının artmasıyla birlikte üretim hacmi ve tüketim seviyesinin 2017 yılında eşitleneceğini belirtti.

Petrol fiyatlarıyla ilgili ileriye dönük tahminlerini de açıklayan Alekperov, "Hesaplamalarımıza göre varil petrol fiyatı orta vadede 60 dolar seviyesinde seyredecek. İnsanlık yeni enerji kaynakları aramaya devam ediyor, ancak önümüzdeki 40-50 yıl boyunca geleneksel enerji kaynakları olan petrol, gaz ve kömür enerji sektöründeki hâkimiyetini sürdürecek." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Rus Lukoil CEO'su: 2016'da varil petrol fiyatı 42-47 dolar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER