Rus muhalif lider Nemtsov'un öldürülmesini planlayan tespit edildi


MOSKOVA (CİHAN)- Rusya Soruşturma Komisyonu, Kremlin yakınında muhalif lider Boris Netmsov'un öldürülmesi olayını planlayanı tespit ettiğini açıkladı.

Kommersant gazetesine konuşan Rusya Soruşturma Komisyonu kaynağı, "Silahları veren, aracı tahsis eden, para sağlayan isim belirlendi." dedi. Gazeteye göre, Ruslik kod adı ile bilinen yeni şüpheli isim Nemtsov'un öldürülmesi olayına karışan şüphelilerin her birine de 5 milyon ruble (85 bin 200 dolar) ödeme yapma sözü verdi.

Gazeteye göre Ruslik, Nemtsov'un öldürülmesi emrini verdi ve organizasyonu gerçekleştirdi. Soruşturma Komisyonu, Ruslik'in gerçek ismini henüz kamuoyu ile paylaşmak istemiyor.

Nemtsov'un öldürülmesi ile ilgili Zaur Dadayev şüpheli olarak yargılanırken, Ruslik'in ismi henüz arananlar listesinde değil.

1990'lı yıllarda Başbakan Yardımclığı da yapan Nemtsov, 27 Şubat'ta uğradığı saldırıda arkasından silahla ateş edilerek öldürüldü.

Nemtsov olayı ile ilgili 5 şüpheli Ramzan Bahayev, Tamerlan Eskehanov, Şagit ve Anzor Gubaşev, Zaur Dadayev tutuklu olarak yargılanıyor. Suçu kabul eden Dadayev, Rusya İnsan Hakları üyeleri ile görüşmesinde itirafını geri çekti. CİHAN
<< Önceki Haber Rus muhalif lider Nemtsov'un öldürülmesini planlayan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER