Rusların büyük kısmına göre Moskova-Ankara ilişkileri hala gergin


Rusya'da gerçekleştirilen kamuoyu yoklaması, Rusların büyük kısmının Rus uçağının düşürülmesinin ardından Moskova'nın Ankara ile ilişkilerinin gergin olduğunu düşündüğünü ortaya koydu. Araştırmayı gerçekleştiren Rusya Kamuoyu Araştırma Merkezi (VTsIOM), "Vatandaşlarımız şu anda Rusya ve Türkiye ilişkilerini çok olumsuz değerlendiriyorlar. Yüzde 47'si ilişkileri gergin olarak yorumluyor, yüzde 23'ü düşmanca olarak görüyor ve yüzde 14'ü de ilişkilerin soğuk olduğunu söylüyor." açıklamasını yaptı.

VTsIOM tarafından gerçekleştirilen kamuoyu yoklamasına göre Ruslar, Rusya ve Türkiye ilişkilerinde bir ilerleme görmüyor, aksine gerilimin sadece yükseldiğini belirtiyor. 6-7 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilen ankete katılanlardan yüzde 36'sı, geçen yaklaşık 3 aylık süre içerisinde iki ülke arasındaki durumun değişmediğini düşünüyor. Sadece yüzde 6'lık bir kesim, ikili ilişkilerin normalleştiğini belirtiyor.

46 farklı bölgede bin 600 kişiyle yapılan ankete göre Rusların büyük kısmı, ilişkilerin siyasi düzeyde eski haline dönmesine hazır değil. Katılımcıların yüzde 35'i, Rusya'nın Türkiye'yi siyasi olarak izole etmesi ve ekonomik ilişkilerini sınırlaması gerektiğini dile getiriyor. Yüzde 33 ise Moskova'nın Ankara'nın politikalarına karşı çıkması; ancak sosyal ve ekonomik bağlarını geliştirmesi gerektiğini kaydediyor.

Rusların sadece yüzde 19'u Türkiye ile ilişkilerin yeniden başlaması ve farklılıklara rağmen ilişkilerin sürdürülmesi çağrısı yapıyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Rusların büyük kısmına göre Moskova-Ankara ilişkileri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER