Rusların yüzde 81'i, Türkiye'ye uygulanan yaptırımları olumlu buluyor


Levada Center'in yaptığı araştırmaya göre Rusların yüzde 81'i, düşürülen uçak sebebiyle Türkiye'ye karşı uygulanan yaptırımları 'uygun' buldu.

Ankete göre halkın yüzde 49'u yaptırımları 'uygun' bulurken vatandaşların yüzde 32'si 'neredeyse uygun' olduğunu belirtti. Öte yandan Rusların yüzde 9'u yaptırımları doğru bulmadı. Yaptırımları doğru bulmayanların çoğu ise Rusya'ya ve vatandaşlarına zarar vereceğini ve ekonomik krizi tetikleyeceğini düşünüyor.

Ankete katılanların yüzde 30'u Türkiye – Rusya krizinin Rusya'ya tehdit oluşturmadığını belirtti.

Rusların yüzde 17'si yaşanan olayda Türk pilotları suçlu bulurken yüzde 7'si ise Suriye'ye asker gönderen Rusya yönetimini suçladı. Vatandaşların yüzde 3'üne göre Türkiye hava sahasını ihlal eden Rus pilotlar suçlu. Ankete katılanların yüzde 9'u olayla ilgili kararsız olduğunu ifade ederken yüzde 5'e göre ise suçlu yok ve yaşanan olay askeri operasyonlarda olası bir durum.

Rusların yüzde 56'sı Türkiye yönetimi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı suçlu bulurken yüzde 25'e göre ise uçağın düşürülmesinden Rusya'nın Suriye'de bulunmasına karşı çıkan ABD ve NATO sorumlu.

18-21 Aralık tarihlerinde yapılan ankete 48 bölgedeki 137 yerleşim bölgesinden bin 600 kişi katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Rusların yüzde 81'i, Türkiye'ye uygulanan yaptırımları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER