Rüşvet aldığını itiraf etti

FIFA’ya karşı yürütülen rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda yeni itiraf geldi! Eski Honduras Futbol Federasyonu Başkanı Rafael Callejas, rüşvet aldığını Amerika’daki mahkemede itiraf etti.

FIFA'nın yeni başkanının ilk mesai günü

Eski Honduras Futbol Federasyonu Başkanı Rafael Callejas, FIFA yolsuzluk skandalı ile ilgili olarak hakkında yapılan dolandırıcılık, tehdit ve rüşvet suçlamalarını, Pazartesi günü New York’ta görülen davada kabul etti.

2015 yılının Aralık ayında gözaltına alınan ve 4 milyon dolar kefaletle serbest bırakılan Callejas’ın Brooklyn Federal Mahkemesi yargıcı Robert Levy’ye savunmasını yaptığı ve suçunu kabul ettiği açıklandı.

8 farklı suçla yargılanan ve bunların içinde dolandırıcılık, rüşvet ve para aklama suçları da bulunan Callejas, 15 Aralık’ta görülen ilk duruşmada suçsuz olduğunu iddia etmişti.

Pazartesi günü görülen duruşmada, “Bunun yanlış olduğunu biliyordum” diyen Callejas, Honduras’ın Dünya Kupası eleme maçları için Florida merkezli bir şirketten pazarlama ve medya hakları kapsamında rüşvet aldığını itiraf etti.

2002 yılından 2015 yılına kadar Honduras Futbol Federasyonu başkanlığını yapan Callejas, bunun yanında FIFA Televizyon ve Pazarlama Komitesi üyesiydi.

Kaynak: Sporcope
<< Önceki Haber Rüşvet aldığını itiraf etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER