Rusya ambargo koydu ama...

Marmaris'te Emlakçılar Derneği Başkanı Zülfikar Soyvural, ilçede geçen yıl 6 Rus aileye gayrimenkul sattığını belirtirken, "Rus uçağının düşürülmesiyle başlayan iki ülke arasındaki gerilim nedeniyle hiçbir Rus ev veya arazisini satışa çıkarmadı. Burada yaşamaktan da memnunlar" dedi.

Rusya ambargo koydu ama...

Marmaris’in yatırım yapmak isteyen yabancı turistler tarafından her zaman tercih edildiğini ifade eden Marmaris Emlakçılar Derneği Başkanı Zülfikar Soyvural, ilçedeki gayrimenkul alım satımını hiçbir şeyin engelleyemeyeceğini öne sürdü. Antalya’dan bıkan Ruslar’ın Marmaris’e yöneldiğini öne süren Zülfikar Soyvural, şöyle konuştu:

"Marina ve koylardaki yat sahibi yabancı turistlere Marmaris’te yer satıyorum. Marmaris Akdeniz’de en büyük marinalara sahip önemli bir yer. Rus yatçılar hem kendilerine ve hem de akrabalarına buralardan oteller ve evler satın alarak büyük yatırımlar yaptı. Bir yılda 6 Rus aileye gayrimenkul sattım. Rus uçağının düşürülmesiyle başlayan iki ülke arasındaki gerilim nedeniyle hiçbir Rus ev veya arazisini satışa çıkarmadı. Aldıkları yerleri koruyorlar. Burada yaşamaktan da memnunlar." 
Soyvural, son yıllarda Ortadoğu ülkelerinden İran, Irak, Lübnan, Filistin ve Suudi Arabistan bölgelerinden ciddi talepler aldıklarını bildirdi. Soyvural, şöyle devam etti:

"İki yıl içinde Marmaris’te büyük otel alan birkaç Arap yatırımcının yanı sıra hem de 10’a yakın Filistinli ile 5 İranlı aile burada yer aldı. Irak kökenli olup Avrupa’da yaşayanlar bizim bölgeye yatırım yapmayı tercih ediyorlar." 

"KİRALIK EV YOK, ARSA KARABORSA"
Üç yanı dağlar, diğer yanı da denizle çevrili olan Marmaris’te yeni bina yapabilmek için arsa bulmanın zorlaştığını vurgulayan Marmaris Emlakçılar Derneği Başkanı ve Müjgan & Cartier Emlak sahibi Zülfikar Soyvural, şunları ekledi:
"Marmaris hiçbir şeyden ve hatta şu anda Rusya ile oluşan krizden bile etkilenmez. Hatta emlak alım satımının yükselişe geçtiğini bile söyleyebiliriz. Kiralık daire bulmak çok zor, boş arsa bulmak ise adeta imkansız. Hatta karaborsa. Yeni bir satılık arsa haberi duyulduğunda burayı el altından daha yüksek fiyata satmak mümkün. Örneğin Marmaris Devlet Hastanesi’nin hemen altında geçen sene metrekaresini 650-700 liraya satılan yerler şu anda 850-1000 lira arasında."

<< Önceki Haber Rusya ambargo koydu ama... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER