Rusya'da bir "Türk malı ihbar hattı" da Lipetsk bölgesinde kuruldu


Rusya'nın başkenti Moskova'da satışı yasak olan Türk mallarının bildirilmesi için kurulan ihbar hattının bir benzeri de Lipetsk bölgesinde kuruldu. Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketicileri Koruma Kurumu'nun (Rospotrebnadzor) Lipetsk bölgesindeki şubesinden yapılan açıklamada satışı yasak olan Türk ürünlerinin bildirilmesi için ihbar hattı kurulduğu belirtildi.

Rospotrebnadzor, hattın amacının Rusya hükümetin aldığı kararların uygulamak olduğu belirtildi. Ayrıca Rusya'nın ulusal güvenliğini sağlamak ve Rus vatandaşlarını illegal faaliyetlerden veya diğer suçlardan korumak ve Türkiye'ye karşı alınan ekonomik yaptırımların uygulanmasını sağlamak da ihbar hattının amaçları arasında sayıldı.

İhbar hattı, dün Moskova'da kurulduğu açıklanana ihbar hattıyla aynı işlevi görecek.

Vatandaşlar ayrıca ihbarlarını bizzat kurumun iletişim bürolarına gelerek iletebilecek. Bir diğer ihbar kanalı ise e-posta yoluyla olacak.

Rusya, uçak krizinin ardından 1 Ocak 2016'dan itibaren geçerli olmak üzere bazı Türk ürünlerinin ülkeye girişini yasaklamış, bazı ürünler için de sıkı denetimler getirmişti.

Rusya'nın başkenti Moskova'da da dün "Türk malları için ihbar hattı" kurulduğu açıklanmıştı. Moskovalılar, kurulan bu hat üzerinden marketlerde veya pazarlarda yasalara aykırı şekilde satılan Türk mallarına ilişkin şikayetlerini doğrudan iletebiliyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusya'da bir "Türk malı ihbar hattı" da Lipetsk bölgesinde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER