Rusya'da domuz gribi vakaları arttı


Rusya'nın değişik bölgelerinde domuz gribi vakalarının arttığı ve buna bağlı ölümlerin çoğaldığı bildiriliyor. Son günlerde ülkenin bazı gölgelerinde domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsü taşıyan hastaların sayısının arttığı ve hastaların karantina altına alındığı kaydedildi.

Rus basınında yer alan haberlere göre Tumen bölgesinde 1 Eylül 2015 tarihinden bu yanda 95 domuz gribi vakası tespit edildi.
Karaçay-Çerkesya Özerk Cumhuriyeti'nde 68 vaka tespit edilirken 538 kişi ise gözetim altında tutuluyor.

Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde 5 kişi hayatını kaybederken, 1 Aralık 2015 tarihinden bu yana bölgede 70 vaka tespit edildi. Ülkede 12 kişinin hastanede müşahede altında tutulduğu ifade edildi.

St. Petersburg'da Aralık 2015'ten bu yana domuz gribinden 5 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi.

Rostov bölgesinde Aralık 2015 tarihinden beri 120 domuz gribi vakası tespit edilirken, virüsten 4 kişi hayatını kaybetti.

Kuban ve Volgograd bölgelerinde ise dörder kişi domuz gribinden hayatını kaybetti. Yamal bölgesinde de bir kişinin söz konusu virüs yüzünden öldüğü kaydedildi.

Domuz gribinin tespit edildiği diğer bölge ve sayıları ise şöyle:

Hantı-Mansi Özerk Okrugu'nda 7, Tambov bölgesinde 13, Magadan bölgesi, 5, Ulyanovsk bölgesi 3, Habarovsk bölgesi 1, Çelyabinsk bölgesi 4, Novosibirsk bölgesi 1, Yekaterinburg 4, Udmurtiya Özerk Cumhuriyeti 20, Krasnodar bölgesi 90, Adıge Özerk Cumhuriyeti 95, Murmansk bölgesi 6, Voronej bölgesi 20, Kursk bölgesi 6, Novgorod 2, Lipetsk 2 ve Tataristan Özerk Cumhuriyeti 2 vaka. CİHAN
<< Önceki Haber Rusya'da domuz gribi vakaları arttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER