Rusya'dan uyarı: IŞİD'in hedefi Avrupa ve Asya

Rusya'dan uyarı: IŞİD'in hedefi Avrupa ve Asya

Rusya Federal Güvenlik Servisi( FSB) Başkanı Aleksandr Bortnikov, IŞİD'in hedefinin Avrupa ve Asya olduğunu söyledi.

Rusya'nın Yaroslavl kentinde düzenlenen uluslar arası güvenlik toplantısında konuşan Bortnikov, IŞİD'in saflarında 100'ten fazla ülkeden gelen militanın savaştığını ifade etti. Dünya kamuoyunun bu terör örgütüne yanıt vermekte geç kaldığını iddia eden FSB Başkanı, teröristlerin bu durumdan yararlanarak Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da güçlendiğine dikkat çekti. FSB Başkanı, "Onlar Avrupa ve Asya'yı hedef alıyor. Haydutlar şimdi taktik değiştirerek ağır silahlarla geniş çaplı askeri operasyonlar ve savaş faaliyetleri yapıyor." diye uyardı.

Teröristlerin gençlere daha çok ağırlık verdiğine işaret eden FSB Başkanı, IŞİD'in internet ve yeni enformasyon teknolojisi araçlarıyla gençleri kendi tuzağına düşürdüğünü ve radikal İslam ideolojisini yaydığını belirtti.
IŞİD'in Suriye ve Irak topraklarında ele geçirdikleri zengin petrol yatakları ve boru hatları sayesinde finans kaynağı sağladıklarına işaret eden Bortnikov, "Ayrıca onlar, yurtdışından kendi yandaş ve hamilerinden gelen sponsor yardımları sayesinde de finans kaynağı sağlamakta." dedi.

FSB Başkanı, dünya istihbarat güçlerine IŞİD'le mücadele için tüm güçleri birleştirilmeleri çağrısında bulundu.
Söz konusu toplantıda 64 ülkeden 92 heyet ve BM, ŞİÖ, BDT ve AB'den gelen temsilciler de katıldı. Toplantı katılımcılarına tebrik mesajı gönderen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, terör örgütlerinin Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da faaliyetlerinin artırmasından endişe duyduklarını ifade etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusya'dan uyarı: IŞİD'in hedefi Avrupa ve Asya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER