Rusya, Hazar Denizi'nden Suriye'ye 26 füze fırlattı


Rusya, Hazar Denizi'nin güney batısında bulunan savaş gemilerinden fırlattığı yeni nesil uzun menzilli Kalibr-NK füzeleri ile Suriye'de IŞİD ve El Nusra Cephesi'ne ait hedefleri vurdu.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Operasyon Dairesi Başkanı Andrey Kartapolov, Hazar Denizi'nde bulunan filoya ait 4 savaş gemisinden Kalibr NK tip 4 bin kilometre menzilli 26 füzenin Suriye'de bulunan terör örgütü IŞİD ve El Nusra Cephesi hedeflerine fırlatıldığını söyledi.

Rusya'nın bölgede bulunan uçaklarının da IŞİD ve El Nusra Cephesi'ne yoğunlaştığını kaydeden Kartapolov, "5-6 Ekim tarihlerinde bölgede bulunan istihbarat görevlilerinden militanlara ait hemen yok edilmesi gereken hedefle ilgili bilgi aldık. Biz de bunları yok etmek için uzun menzilli füzeleri kullanmayı tercih ettik…" dedi.

100 metre uzunluğundaki Dağıstan adlı savaş gemisinden fırlatılan Kalibr-NK füzelerinin 4 bin kilometreye kadar menzili bulunuyor ve 3 metre yanılma ile hedeflere kilitlenebiliyor. Rusya Savunma Bakanlığı IŞİD hedeflerinin vurulmasında 70 metre uzunluğundaki Grad Svyajsk, Uglits ve Veliki Ustyug savaş gemilerinin de görev aldığını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, 1500 kilometre mesafeden IŞİD hedeflerinin vurulmasının Rusya Savunma Sanayi ve askeri personelin başarılı seviyesini gösterdiğini söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Rusya, Hazar Denizi'nden Suriye'ye 26 füze fırlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER