Rusya: Kaçak ürünleri imhadan başka çaremiz yok


Rusya gümrük servisi, gıda ambargosu uygulanan ülkelerden gelen ürünlerin imhasından başka alternatifleri olmadığını söyledi.

Rusya Habarovsk Gümrük Servisi Baş Müfettişi Yelena Popova, tüketici hakları servisi Rospotrebnadzor ve tarım kontrol servisi Rosselhoznadzor yetkilileri ile yaptığı görüşmede yasaklı ürünlerin ithalatının engellenmesi konusunda koordinasyon içinde olunmasını istedi.

Yasaklı ürünlerin imhasından başka çarelerinin olmadığını ifade eden Popova, "6 Ağustos 2015'den sonra ülkeye giren ürünlerin imhasından başka çare yok. Rusya'nın ekonomik güvenliğinin sağlanması için bunun uygulanması gerekiyor." hatırlatmasında bulundu.

Gümrük görevlileri gelen ürünlerin orijinleri ile ilgili evraklarda sahtecilik yapılması sorunu ile çok sık karşılaşıldığını, denetimlerin bu yönde artırıldığını belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 29 Temmuz'da imzaladığı kararla Federal Gümrük Servisi'nden yasaklı ürünlerin imhasını talep etmişti. 6 Ağustos'tan bu yana 500 tonun üzerinde ürün imha edildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusya: Kaçak ürünleri imhadan başka çaremiz yok Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER