Rusya Merkez Bankası: 2015'te sermaye çıkışı 57 milyar dolar


Rusya Merkez Bankası, 2015 yılında Rusya'da gerçekleşen net sermaye çıkışının 57 milyar dolar olduğunu açıkladı. Merkez Bankası, 2016 yılında ise bu rakamın 53 milyar dolar olacağının tahmin edildiğini bildirirken, Ekonomik Kalkınma Bakanlığı ise tahminini 50 milyar dolar olarak açıklamıştı. 2014 yılında Rusya'dan sermaye çıkışı 153 milyar dolardı.

Merkez Bankası, bir önceki yılın aksine 2015'te net sermaye çıkışının yapısındaki ana bileşenlerin özel dıç borçlar olduğunu bildirdi. Aynı zamanda en ciddi düşüşün bankaların dış borçlarında olduğunu kaydetti.

Ekonomik Kalkınma Bakanı Yardımcısı Oleg Fomiçev, Rusya ekonomisinin ekonomik yaptırımlara ve düşük petrol fiyatlarına uyum sağladığı değerlendirmesinde bulundu. "Fomiçev, "Bugün görüyoruz ki Rusya ekonomisi yaptırımlar ve istikrarsız hidrokarbon fiyatları arasında çalışmaya uyum sağlamıştır." diye konuştu.

Öte yandan Rusya istatistik kurumu Rosstat da Rusya'nın 2015 yılında ciddi bir işsizlik oranı artışı ile karşılaşmadığını açıkladı. 2016 yılı için ise işsizlik oranlarının yükselme riskinin daha fazla olduğunu bildirdi.

Rostatt verilerine göre Rusya'da 4.264 milyon işsiz bulunuyor. 2016'da işsizlik oranının yüzde 6.3'e yükselmesi bekleniyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Rusya Merkez Bankası: 2015'te sermaye çıkışı 57 milyar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER