Rusya, Türkiye'ye buğday göndermeye devam edecek


Uçak krizinin ardından iki ülke arasındaki ilişkilerin bozulması, Moskova yönetiminin de Türkiye'ye karşı bir dizi ekonomik yaptırım kararı almasına rağmen Rusya, Türkiye'ye buğday göndermeye devam edecek.

Rusya Federasyonu Tarım Bakanlığı, Türkiye'ye buğday ithalatının ancak Türkiye'nin talep etmesi durumunda sınırlandırılacağını duyurdu. Ria Novosti ajansında yer alan habere göre Türkiye'deki unun yüzde 85'inin Rusya'dan gelen buğdaydan üretilmesinden dolayı Türkiye'nin böyle bir karar almasının ihtimal dışı olduğu belirtildi.

Bununla birlikte Rusya'nın güneybatısında bulunan Stavropol (Şetkale) Bölgesi Tarım Bakanlığı da benzer bir açıklama yaptı. Bakanlık, Türkiye'ye yönelik buğday ithalatının iptal edilmeyeceğini ya da azaltılmayacağını bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada ancak Türkiye'den talep gelmesi durumunda böyle bir iptalin söz konusu olabileceği belirtildi.

Stavropol Tarım Bakanı Vladimir Sitnikov, Türkiye'nin böyle bir karar alması durumunda ise buna hazırlıklı olduklarını söyledi. Komsomolskaya Pravda'ya konuşan Sitnikov, "Eğer Türkiye'ye gönderim durursa, üreticilerimizi diğer ülkelere yönlendireceğiz. Bununla birlikte bölgede üretilen buğdayın yüzde 10'u zaten Rusya'nın diğer bölgelerine gönderiliyor." dedi.

Stavropol bölgesinde üretilen buğdayın yüzde 25'i, Türkiye'ye gönderiliyor. Yetkililer, şu anda Türkiye'ye gönderilmekte olan buğdayların, daha önce ödemesi yapılan ve satışı gerçekleşen buğdaylar olduğunu belirtiyor. CİHAN
<< Önceki Haber Rusya, Türkiye'ye buğday göndermeye devam edecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER